SMSENDER.RO


  Login
Login:
Parola:
[Inscriere] [Reamintire parola]


  Instant chat
: Scrie mesajul tau aici, apoi click pe "Chat"
oaida claudiu: Scrie mesajul tau aici, apoi click pe "Chat"
calinescu daniel: are careva coduri pentru scheme reduse pentru pronosport format electronic ?
manea valentin: spuneti niste pronosticuri
aurel: salut

  Sondaj
Considerati ca Adi Mutu va reusi sa revina la acelasi nivel dupa "ispasirea" perioadei de suspendare?
Da
Nu
>> Vezi rezultate sondaj <<
 Stiri > 2004-11-26 > DECIZIE: Mihalcea a luat două etape

Comisia de Disciplină a FRF a anchetat aseară într-o ședință publică evenimentele de la derbyul de duminică U Craiova - Dinamo (0-1), cînd un suporter al oltenilor, Ovidiu Todoran, alias "Poștașul", a intrat pe teren și i-a aruncat un fular în față lui Claudiu Niculescu. Totodată, s-a analizat și situația lui Adrian Mihalcea, dinamovistul sărind în ajutorul colegului său și lovindu-l cu picioarele pe agresor, dar și a fundașului Științei, Cosmin Moți, care a ripostat la adresa "Țăranului".

„Țăranu” vrea să-și ceară scuze public față de „Poștaș”
Președintele Comisiei, Doru Viorel Ursu, a permis accesul presei la judecată. După ce s-a citit conținutul rapoartelor observatorului Viorel Boiț și arbitrului Sorin Corpodean, s-a trecut la analiza video a incidentului, unul în premieră în fotbalul românesc. Apoi, părțile implicat în caz și-au expus punctele de vedere, atît Mihalcea, cît și Moți ținînd să precizeze că își cer scuze pentru ieșirile nesportive. Mai mult, "Țăranu' " a declarat că dacă va fi nevoie își va cere public scuze față de Todoran! "Eram în viteză și, în tensiunea meciului, am crezut că individul vrea să-l lovească pe Claudiu. N-am mai putut să mă stăpînesc", a susținut Mihalcea.

„A vrut să-l facă pe Claudiu mai magnific”
Oficialii Craiovei, Cornel Volintiru și Ovidiu Costeșin, au încercat să-l scoată vinovat de producerea incidentului pe Claudiu Niculescu, ei precizînd că "Poștașul" a vrut să-i pună fularul de gît jucătorului. "Atacantul dinamovist s-a comparat cu Figo. , care este un fan al lui Claudiu, a vrut să-l facă pe idolul său să fie ca portughezul! A încercat să-i facă lui Claudiu o imagine mai magnifică la nivelul fotbalului românesc", s-a exprimat în cadrul ședinței Volintiru, omul de încredere al lui Dinel Staicu și care ocupă la Știința funcția de delegat al clubului cu drept de semnătură. Craiovenii s-au disociat de agresorul dinamovistului și au precizat că au informat și jandarmeria de faptul că "Poștașul" nu mai are voie să intre pe stadionul "Ion Oblemenco".

La unison, reprezentanții ambelor echipe au afirmat că Mihalcea și Moți nu sînt vinovați de crearea incidentului. "Au justificări!", au spus și Constantin Dănilescu, și Volintiru, ambii încercînd să evite suspendarea fotbaliștilor lor.

Dănilescu ripostează
După o deliberare de 20 de minute, președintele Comisiei, Doru Viorel Ursu, a dictat sentința: Mihalcea și Moți suspendați cîte două etape, primul fiind amendat cu 400 de euro, al doilea cu 85 de euro, iar clubului din Bănie i s-a ridicat dreptul de a organiza primul meci de acasă pe teren propriu, la aceasta adăugîndu-se și o penalizare de 350 de euro. "Vom face apel. Decizia e incorectă! Huliganii dau în cap jucătorilor, primesc 15 milioane de lei amendă și devin eroi. S-a luat o măsură de dragul de a se lua, fiindcă în raportul observatorului și al arbitrului nu e nimic incriminator scris despre Mihalcea", a declarat directorul sportiv al lui Dinamo, Constantin Dănilescu. Și oltenii vor face recurs împotriva hotărîrilor luate în privința lor.

Universitatea la Tîrgu Jiu
Dacă sentința va rămîne în vigoare și după apelul celor două cluburi, și Mihalcea, și Moți vor pierde ultimele două meciuri ale sezonului. Dinamo mai are de jucat în campionat cu FC Argeș și miercurea viitoare în Cupa României cu Dacia Unirea Brăila, în timp ce Universitatea mai are de disputat un meci la Galați, cu Oțelul, și manșa secundă a sferturilor Cupei, cu FC Argeș, la Pitești. Astfel, suspendarea terenului Științei se va produce în prima etapă a returului, în martie anul viitor, la partida cu formația din Trivale, întîlnirea urmînd să se dispute, cel mai probabil, la Tîrgu Jiu.

Nedelescu, doar spectator
Vicepreședinte al Comisiei de Disciplină, Gheorghe Nedelescu, s-a eschivat la începutul ședinței. "Poate că ați citit în presă că Primăria Craiovei va prelua Universitatea, iar eu în calitate de viceprimar al acestui oraș nu pot participa la dezbateri și la luarea deciziilor. Nu vreau să se dea naștere la nici o speculație", a declarat Nedelescu. Totuși, oficialul federal a asistat la ședință, dar fără să se implice în judecarea cazului. Incidentele au fost analizate de Doru Viorel Ursu, Alexandru Boc, Vasile Cicu și Mircea Dridea.

"Am rămas fără grai! Decizia e drastică, trebuia să iau doar amendă. Nu mă împac cu gîndul că sezonul s-a încheiat pentru mine. O să fac recurs"
Adrian Mihalcea, atacant Dinamo

"Cred că s-a dorit să se dea un exemplu prin suspendarea mea și a lui Mihalcea"
Cosmin Moți, fundaș U Craiova

Sursa: Gazeta Sporturilor
  Top castiguri: general
Dancau Mihai Radu 1219
YOIULI 1019
iftinoiu adrian 348
victor 137
Moraru 124

  Nelamuriri? Sugestii?
Email:

  Ultima luna: general

 RECLAME
  • Carti noi
  • Carti vechi
  • by Mugurel Serban
    Pariuri sportive, fotbal, stiri, sport, castiguri