SMSENDER.RO


  Login
Login:
Parola:
[Inscriere] [Reamintire parola]


  Instant chat
: Scrie mesajul tau aici, apoi click pe "Chat"
oaida claudiu: Scrie mesajul tau aici, apoi click pe "Chat"
calinescu daniel: are careva coduri pentru scheme reduse pentru pronosport format electronic ?
manea valentin: spuneti niste pronosticuri
aurel: salut

  Sondaj
Considerati ca Adi Mutu va reusi sa revina la acelasi nivel dupa "ispasirea" perioadei de suspendare?
Da
Nu
>> Vezi rezultate sondaj <<
 Stiri > 2004-11-18 > CFR CLUJ: CFR CLUJ: „O echipă pragmatică”

Marius Bretan (62 de ani), actualul șef al Centrului de Copii și Juniori al lui CFR, este jucătorul "vișiniilor" cu cele mai multe prezențe în Divizia A. Unul dintre artizanii precedentei promovări a feroviarilor din 1969, Bretan a evoluat în aproape toate meciurile în cele 7 sezoane pe care clujenii i-au petrecut în Divizia A, contabilizînd 199 de apariții în prima ligă. "Nici nu știu exact cîte selecții am. Oricum, au fost puține absențe, eu fiind un jucător de regularitate", a spus fostul mijlocaș.

Bretan a acceptat să vorbească despre actuala echipă a CFR-ului. "E o echipă matură, echilibrată, cu posturile bine acoperite, fără a avea jucători de excepție care să poată decide soarta unui meci. Poate Oncică, jucător care a mai avut sclipiri individuale și Anca, un golgeter pur-sînge, au mai ieșit în evidență", a spus Bretan, care a admis că rezultatele CFR-ului în acest sezon au depășit așteptările. "Au făcut un joc pragmatic, la rezultat. Aurel Șunda e un antrenor foarte bun, pragmatic și eficient. Să nu uităm că la startul sezonului au avut 17 debutanți. S-a văzut acest lucru pe finalul unor meciuri din deplasare, la Craiova sau Național, cînd s-au pierdut puncte cu mare ușurință", a mai spus fostul jucător.

„Stadionul ar trebui să poarte numele lui Rădulescu”
Marius Bretan a mărturisit că va propune conducerii feroviare ca arena din Gruia să poarte numele tehnicianului Constantin Rădulescu, "care a fost figura centrală a ascensiunii feroviarilor din anii '70". "Avea vocație de antrenor. Știa cînd să-și încarce jucătorii și cînd s-o lase mai moale. Azi ar fi fost un adevărat manager general. Îmbina cunoștințele de medicină cu cariera de antrenor. A imaginat programe de pregătire proprii și întotdeauna echipa avea retururi foarte bune după cantonamentul de iarnă. A fost cu adevărat mentorul meu", a mărturisit Bretan.

Mergea cu trenul la meciuri
Fostul mijlocaș al CFR-ului și-a adus aminte de perioada în care a activat în Divizia B, 1967-1969. "Am promovat în '69 împotriva tuturor așteptărilor. Nu aveam stadion, sediu al clubului. Ajungeam la meciurile din deplasare cu două microbuze, în dimineața jocului, cu hrană rece la pachet. Ne antrenam pe zgură și făceam antrenamentele fizice în pădure. În Divizia A mergeam cu o zi înainte de joc, cu trenul. CFR-ul s-a născut din trudă și din ambiția unor jucători. Diferența esențială între generația veche și cea actuală e că rezultatele noastre au luat-o înaintea problemei financiare, pe cînd, acum, valoarea echipei a fost ridicată de condițiile existente la club", a spus Bretan.

„«U» ar fi trebuit să cîștige un campionat”
"M-am format la «U» și m-am consacrat la CFR Cluj", a spus Bretan, care a evoluat pentru "studenți" 10 ani (1957-1967) și alți 10 pentru echipa feroviarilor (1967-1977). "La «U» erau jucători titrați, cu studii, precum doctorul Georgescu, Ivansuc, Suciu, Cîmpeanu, Gane, Mateianu, absolvenți sau studenți. Era la modă Medicina atunci. Se punea accentul pe formarea jucătorilor ca oameni. Se cînta după fiecare meci, și cîntece de petrecere, dar și un repertoriu propriu. Se spunea că cine intră în echipă știe să cînte frumos. Dar era o atmosferă boemă, neproductivă. Antrenamentele nu erau pe rupte, iar după meci era o atmosferă mai veselă. Puteam să luptăm pentru campionat, dar ne mulțumeam să batem echipele din București", a rememorat Bretan.

Mureșan s-a luat de Iordănescu
Întrebat dacă va răspunde convocării lui Mircea Sandu și Anghel Iordănescu pentru ședința din 3 decembrie, cu președinții, antrenorii și medicii divizionarelor A, boss-ul lui CFR Cluj, Iuliu Mureșan, a răbufnit. "Eu nu sînt soldat în armata Generalului și nici membru de partid ca să fiu convocat. Nu poate Iordănescu să mă convoace pe mine, nici pe linie de armată, nici pe linie de partid. O să ajungă și naționala o echipă de partid, cu antrenor PSD, secund UDMR. Imaginați-vă un meci în care Rădoi de la PNG îi pasează lui Ilyeș de la UDMR! Nu e firesc ca Rădoi să fie vicepreședintele unui partid. Altceva trebuie la fotbal, nu generali sau membri de partid", a spus Mureșan.

EXPRES
Cantonament / Feroviarii ar putea întîlni în stagiul de pregătire din Antalya (2-14 februarie) echipa elevețiană FC Basel. De asemenea, elevii lui Șunda ar putea juca și în compania lui Dinamo. În Turcia, clujenii vor disputa 6 meciuri amicale.
Sală / Feroviarii au demarat lucrările pentru amenajarea unei săli de forță. "E un spațiu de 44 de metri pătrați și am primit o ofertă de la o firmă pentru 6 aparate, care costă între 2.000 și 5.000 de euro. Numai aparatele o să ne coste minimum 12.000 de euro", a spus președintele Iuliu Mureșan.

17 noiembrie 2004

Sursa: Gazeta Sporturilor
  Top castiguri: general
Dancau Mihai Radu 1219
YOIULI 1019
iftinoiu adrian 348
victor 137
Moraru 124

  Nelamuriri? Sugestii?
Email:

  Ultima luna: general

 RECLAME
  • Carti noi
  • Carti vechi
  • by Mugurel Serban
    Pariuri sportive, fotbal, stiri, sport, castiguri