SMSENDER.RO


  Login
Login:
Parola:
[Inscriere] [Reamintire parola]


  Instant chat
: Scrie mesajul tau aici, apoi click pe "Chat"
oaida claudiu: Scrie mesajul tau aici, apoi click pe "Chat"
calinescu daniel: are careva coduri pentru scheme reduse pentru pronosport format electronic ?
manea valentin: spuneti niste pronosticuri
aurel: salut

  Sondaj
Considerati ca Adi Mutu va reusi sa revina la acelasi nivel dupa "ispasirea" perioadei de suspendare?
Da
Nu
>> Vezi rezultate sondaj <<
 Stiri > 2004-11-17 > UTA / INTERVIU: „Fotbalistul român este ahtiat după bani”

- Domnule Iorgulescu, cum ați regăsit România după 12 ani trăiți în Ungaria?
- Nu am crezut că am să găsesc o viață atît de degradantă a unei anumite pături sociale. Mulți trăiesc într-o condiție improprie speței umane. Din alte puncte de vedere, indisciplina rutieră este flagrantă, calitatea străzilor este deplorabilă, iar mizeria din orașe și numărul incredibil de mare al cîinilor vagabonzi sînt, și ele, aspecte negative ale societății românești.

- Fotbalul românesc ce impresie v-a lăsat?
- Se află într-o curbă descendentă. Unele cluburi, însă, încearcă să ducă steagul profesionismului la un nivel european. La nivelul centrelor de copii și juniori există "marfă", dar ea trebuie pusă în valoare.

- Cum caracterizați fotbalistul român al anului 2004?
- Talentat și ahtiat după bani. El ia doar exemplele negative ale fotbaliștilor ajunși în străinătate. Cred că poate fi canalizat oricînd pe calea cea bună, pentru că antrenorii români sînt dintr-un alt aluat, diferit față de alte țări, severi și bine pregătiți. Democrația pentru jucătorul de fotbal nu aduce nimic bun, de aceea cred că disciplina trebuie să revină pe un făgaș cunoscut înainte.

„Există meciuri strategice la toate nivelurile”

- Ce v-ați așteptat să găsiți la UTA și ce ați descoperit?
- Am găsit ceea ce mă așteptam. Este o echipă și un club în reorganizare. Problema este să găsim oameni profesioniști care să lucreze în cadrul clubului, iar jucătorii care vin aici să fie legați și sufletește de locul unde își desfășoară activitatea.

- Cîți fotbaliști de la UTA credeți că pot emite pretenții de primă divizie?
- Doar trei sau patru.

- Credeți că mai există meciuri strategice în Divizia B3?
- Există, cu siguranță, la fel cum sînt la toate nivelurile fotbalului românesc. Meciuri strategice sînt peste tot în lume. Ele pleacă de la necesitatea de rezultate și de a se justifica investițiile făcute în fotbal, care, în cele din urmă, vizează strategia fiecăruia. Cine nu se aliniază la asemenea strategie nu poate concura cu alte echipe în lupta pentru un titlu sau chiar o salvare de la retrogradare. Spun doar din auzite aceste lucruri, din presă și din atmosfera care se creează înaintea jocurilor, cînd multe dintre suspiciuni apar fără un fundament real.

„Nu va fi blat cu Sînnicolau”
Înaintea meciului de astăzi cu Unirea Sînnicolau, au apărut speculații că UTA nu-și va apăra corect șansele, ivocîndu-se criza de efectiv apărută la echipa arădeană și faptul că "Bătrîna Doamnă" ar vrea să-i transfere în iarnă pe Vezan și Postolache. Tehnicianul Iorgulescu a exclus această variantă: "Plec de la premisa că jucătorii sînt cinstiți, cred în fotbaliști, dar la proba contrarie, oricare ar fi el, pentru mine nu mai există ca persoană. Dacă acest lucru s-ar dovedi să fie adevarat, aș putea să mă declar din start că sînt un naiv în fotbalul românesc. Nu mă gîndesc la asemenea lucruri, dar viața îți întoarce palmele pe care le dai exact cînd nu te aștepți. Are românul o vorbă: «Dumnezeu nu bate cu bîta». Nici un jucător nu merită prețul ăsta".

16 noiembrie 2004

Sursa: Gazeta Sporturilor
  Top castiguri: general
Dancau Mihai Radu 1219
YOIULI 1019
iftinoiu adrian 348
victor 137
Moraru 124

  Nelamuriri? Sugestii?
Email:

  Ultima luna: general

 RECLAME
  • Carti noi
  • Carti vechi
  • by Mugurel Serban
    Pariuri sportive, fotbal, stiri, sport, castiguri