SMSENDER.RO


  Login
Login:
Parola:
[Inscriere] [Reamintire parola]


  Instant chat
: Scrie mesajul tau aici, apoi click pe "Chat"
oaida claudiu: Scrie mesajul tau aici, apoi click pe "Chat"
calinescu daniel: are careva coduri pentru scheme reduse pentru pronosport format electronic ?
manea valentin: spuneti niste pronosticuri
aurel: salut

  Sondaj
Considerati ca Adi Mutu va reusi sa revina la acelasi nivel dupa "ispasirea" perioadei de suspendare?
Da
Nu
>> Vezi rezultate sondaj <<
 Stiri > 2004-11-13 > “Nu sînt Don Quijote”
“Nu sînt Don Quijote”
Doru Viorel Ursu consideră că justiția, și în fotbal, este o artă, nu o ceartă. La finele turului, el va avea o discuție lămuritoare cu conducerile FRF și LPF. Din sezonul actual, avocatul Doru Viorel Ursu a devenit președintele Comisiei de Disciplină, care judecă și cazurile de la Divizia A. Este cel care a dictat primele sancțiuni din istoria fotbalului românesc în cazuri de dopaj (Grigore de la Rapid și grupul de la Farul, Senin, Apostol și Baicu) și a pedepsit un jucător (Grigorie de la Dinamo) pentru că l-a călcat pe cap pe portarul stelist Hamutovski, după caseta video.
Ați luat măsuri disciplinare în premieră. Ce ați vrut să arătați prin asta?
Doru Viorel Ursu: Activitatea la comisie este, într-un fel, continuarea celei de judecător. Adică mediul meu firesc de viață în care mă simt cel mai bine. Echidistanța și o judecată obiectivă, echitabilă pentru toți, mai mari și mai mici, sînt principii extrem de necesare fenomenului fotbalistic. Nu urmăresc senzaționalul și nici premiere cu orice preț, ci primatul legii, în concordanță cu lumea modernă, cu reglementările internaționale aduse la zi și la noi.
S-au făcut presiuni asupra dvs.?
Presiuni, nu. Nici nu aș permite. În schimb, ar fi interesant ca listingul convorbirilor telefonice ale judecătorilor de la orice instanță, nu numai din fotbal, să fie făcut public. Mulți dintre cei care par îngerași în talk-show-uri și în interviuri și-ar mai reduce din tupeu. Din păcate, corupția este încă mult prea prezentă în societatea românească.
Au apărut deja contestări în ceea ce vă privește (Gigi Becali v-a cerut demisia). De ce credeți că s-a întîmplat?
Domnul Becali a fost greșit informat. După 28 de ani de justiție, ar fi caraghios să dovedesc atîta ușurință și să fac exact ceea ce mi-e interzis și ceea pretind ca nici alții să nu facă, să jignesc. Consider că s-a procedat incorect prin transformarea unei discuții telefonice într-un interviu cu tentă de atac la persoană. Îmi repugnă atacurile la persoană. Cît despre contestări și contestatari, periculos ar fi să nu existe.
Cît credeți că veți rezista în fruntea acestei comisii?
Trebuie să știți că în comisie sînt ultimul care își spune opinia. Firesc pentru o lume ce vizează standarde europene ar fi să nu se uite că există apel, recurs. În fond, justiția e artă, nu ceartă. Văd că unii îmi vor capul. La sfîrșitul turului, voi avea o discuție lămuritoare cu conducerile FRF și LPF. Îmi fac treaba cu bună-credință. Sînt posibile și erori. Dar nu vreau să par un Don Quijote.
Găsiți un final pentru interviu.
Dacă aș spune “Cîinii latră, ursul trece” s-ar zice că fac aluzie la Dinamo. Așa că-i las pe cititori să concluzioneze.

L-a judecat pe Nicu Ceaușescu
În 1990, Doru Viorel Ursu a fost șeful completului care l-a judecat pe Nicu Ceaușescu, la Sibiu. După două luni a fost numit ministru de interne, iar finalizarea procesului a aparținut altui complet. “Procesul de la Sibiu ne-a marcat și mie, și lui existența. A avut un destin tragic și nemeritat. Pentru justiția română a fost un moment de referință”.

De la Steaua la Dinamo
De mic, a fost dus de tatăl său, ofițer, la meciurile echipei Steaua. “Am fost dus de tata la fotbal înainte să învăț să merg. Tata a fost un mare iubitor de fotbal. Dacă am luat bătaie de la el, tot de la fotbal mi s-a tras. Prima dată cînd mi-am rupt pantofii noi pe maidanul de lîngă casă, iar a doua oară (și ultima) cînd am stat la joacă pînă noaptea tîrziu, nu mi-am învățat poezia, și învățătoarea mi-a dat nota 4. Dragostea mea pentru o mare echipă a României s-a stins atunci cînd Cupa României s-a decis politic. E mult de atunci”. Prin natura funcției de ministru de interne a avut în subordine, în 1990, clubul Dinamo. “În ‘90-’91 a fost o perioadă foarte grea. Aversiunea pentru «interne» se transferase și asupra echipelor clubului. L-am chemat pe domnul Florin Halagian și i-am spus simplu: «Profesore, ministrul nu face echipa și nici nu are ce căuta în vestiar. Țin mult la seriozitate și la recîștigarea imaginii». În campionatul următor, Dinamo a luat titlul. Aș fi vrut să fac mai mult, visam transformarea parcului Dinamo într-un mic Prater vienez. Istoria s-a grăbit, au venit, din nou, minerii...”.
catalin.anton@prosport.ro

Sursa: Prosport
  Top castiguri: general
Dancau Mihai Radu 1219
YOIULI 1019
iftinoiu adrian 348
victor 137
Moraru 124

  Nelamuriri? Sugestii?
Email:

  Ultima luna: general

 RECLAME
  • Carti noi
  • Carti vechi
  • by Mugurel Serban
    Pariuri sportive, fotbal, stiri, sport, castiguri