SMSENDER.RO


  Login
Login:
Parola:
[Inscriere] [Reamintire parola]


  Instant chat
: Scrie mesajul tau aici, apoi click pe "Chat"
oaida claudiu: Scrie mesajul tau aici, apoi click pe "Chat"
calinescu daniel: are careva coduri pentru scheme reduse pentru pronosport format electronic ?
manea valentin: spuneti niste pronosticuri
aurel: salut

  Sondaj
Considerati ca Adi Mutu va reusi sa revina la acelasi nivel dupa "ispasirea" perioadei de suspendare?
Da
Nu
>> Vezi rezultate sondaj <<
 Stiri > 2004-11-05 > CAZURI DOPAJ: Urecheați de FIFA


Ieri, memoriul celor doi jucători ai Farului prinși dopați, Adrian Senin și Iulian Apostol, a fost respins de Comisia de Apel, suspendarea lor pe 6 luni rămînînd în picioare. În spatele deciziei stă o atenționare venită din partea FIFA, care a avertizat FRF și LPF că nu respectă recomandările internaționale în privința luptei împotriva dopajului.

În vară, după ce giuleșteanului Nicolae Grigore, prins dopat cu nandrolon, i s-a redus suspendarea de la 6 la 3 luni, FIFA s-a autoseziat și a avertizat FRF și LPF că au încălcat Circulara FIFA dată în luna mai. Aceasta prevede o sancțiune minimă de 6 luni pentru orice jucător descoperit dopat și cum Comisia de Apel n-a luat în seamă acest lucru, forul mondial a dat un ultim avertisment.


INTERVIU
"Sîntem penibili"
Președintele Comisiei de Disciplină, Doru Viorel Ursu, s-a referit și la cazul Mutu și i-a atacat subtil pe Ioan Becali și Gică Popescu: "Mourinho le-a spus celor doi corifei, care erau cu Mutu la Londra, că încă din vară are semnale că Mutu se droghează. Și ei ce au făcut? Au început să rîdă!"
Dan Udrea

- Domnule Ursu, cum comentați faptul că FIFA și UEFA au atenționat FRF și LPF pentru că în "cazul Grigore" s-a încălcat Circulara FIFA referitoare la dopaj?
- Ăsta e bulionul de cultură în care a crescut Mutu și iată unde a ajuns. Asta e mentalitatea noastră. Cum e posibil, ca după 3 luni, Grigore să fie pe teren? Sîntem penibili. Bine că s-a tras un semnal de alarmă că ne-am fi trezit că și celor de la Farul li se reduce suspendarea!

- Cine e vinovat de faptul că acest caz a ajuns în atenția forului mondial?
- La Comisia de Disciplină, am dat 6 luni pentru că am luat codul FIFA, care conține prevederi ale Codului mondial antidoping. Acolo se spune clar minimum 6 luni la prima abatere, minimum doi ani la a doua și excludere la a treia. Știu mecanismul prin care i s-a redus suspendarea lui Grigore, dar mi-e silă să-l spun. Fotbalul a fost transformat în România într-o luptă de gladiatori, în care fotbalul e o marfă pentru niște împărați de carton gen Becali sau Copos, care stau în tribună și aruncă firimituri publicului.

- Ce riscă FRF și LPF?
- FIFA și UEFA au fost clare. Federația care nu luptă alături de ele împotriva dopajului va fi monitorizată, avertizată și apoi serios sancționată. E timpul să ne trezim pentru că e rău ce s-a întîmplat și în "cazul Neaga" și în "cazul Grigore".

"Nu cunosc să fi fost avertizați după ce i-am redus suspendarea lui Grigore. Așa, la modul general, ni s-a atras atenția să fim duri împotriva dopajului. Alte federații au fost sancționate, nu noi"
Iosif Robi Urs, vicepreședinte Comisia de Apel

Componența Comisiei de Apel
Anton Pandrea - președinte
Iosif Robi Urs - vicepreședinte
Traian Tomescu - membru
Aurel Comșa - membru
Mircea Cezar Ionescu - membru


Lică a plecat
Ieri, într-o conferință de presă, președintele demisionar al Farului, Marcel Lică, a anunțat că părăsește definitiv gruparea de pe Litoral. "Marți mă duc la club să-mi iau lucrurile și să-mi predau mașina. Presiunile din partea patronatului crescuseră prea mult și pretențiile în privința performanțelor sportive erau cîteodată exagerate, chiar dacă s-a investit mult în ultimul timp", a explicat Lică. "În ultimele trei săptămîni nu am avut o comunicare bună cu domnul Bosînceanu, patronul echipei. Am simțit că demisia mea, înaintată acum o lună, nu a deranjat prea mult și cred că și tăcerea este un răspuns", a încheiat fostul conducător. Lică va fi probabil observator pentru arbitri. / Ionuț Coman (Constanța)


2 noiembrie 2004


Sursa: Gazeta Sporturilor
  Top castiguri: general
Dancau Mihai Radu 1219
YOIULI 1019
iftinoiu adrian 348
victor 137
Moraru 124

  Nelamuriri? Sugestii?
Email:

  Ultima luna: general

 RECLAME
  • Carti noi
  • Carti vechi
  • by Mugurel Serban
    Pariuri sportive, fotbal, stiri, sport, castiguri