SMSENDER.RO


  Login
Login:
Parola:
[Inscriere] [Reamintire parola]


  Instant chat
: Scrie mesajul tau aici, apoi click pe "Chat"
oaida claudiu: Scrie mesajul tau aici, apoi click pe "Chat"
calinescu daniel: are careva coduri pentru scheme reduse pentru pronosport format electronic ?
manea valentin: spuneti niste pronosticuri
aurel: salut

  Sondaj
Considerati ca Adi Mutu va reusi sa revina la acelasi nivel dupa "ispasirea" perioadei de suspendare?
Da
Nu
>> Vezi rezultate sondaj <<
 Stiri > 2004-11-10 > Roș-alb-albaștrii
Roș-alb-albaștrii
Badea și Cohn purtau în urmă cu șapte ani discuții cu Marcel Pușcaș pentru a prelua frîiele actualei echipe a lui Gigi Becali. Deși pare incredibil, doi dintre dinamoviștii de care au depins în mod direct destinele clubului din “Ștefan cel Mare” în ultimii ani puteau foarte ușor să devină finanțatori ai marii rivale, Steaua. Acest fapt, confirmat de mai multe surse, dovedește că rațiunile economice sînt pentru investitorii din fotbal mai de preț decît apartenențele sentimentale. În 1997, actualul președinte dinamovist, Nicolae Badea, alături de unul dintre vicepreședinții Consiliului de Administrație din “Ștefan cel Mare”, Vladimir Cohn, erau pregătiți să “debarce” în Ghencea. Președintele de atunci al secției de fotbal steliste, Marcel Pușcaș, intenționa să o ia înaintea istoriei și să demilitarizeze secția de fotbal a unui club aflat încă sub aripa Ministerului Apărării Naționale, el dorind să reorganizeze fotbalul stelist pe precepte occidentale.

Nu s-a realizat din cauza lui Gațu
Pentru a putea concretiza această intenție, Pușcaș avea nevoie de cooptarea unor oameni potenți din punct de vedere financiar, care să facă parte din viitorul consiliu de administrație. Prima persoană pe care Pușcaș a contactat-o a fost Adrian Sîrbu, patronul trustului de presă MediaPro, din care face parte și PRO TV. La rîndul său, Sîrbu i-a cointeresat pe Badea și pe Cohn, care, după discuții cu Pușcaș, s-au declarat pregătiți să finanțeze viitorul club de fotbal independent, FC Steaua. Această mutare nu s-a mai produs însă pentru că președintele de atunci al CS Steaua, Cristian Gațu, a amînat desprinderea fotbalului de clubul militar. De altfel, la puțin timp după aceea, Marcel Pușcaș a fost înlăturat, iar, peste ani, Badea și Cohn au devenit populari microbiștilor ca regăsindu-se printre cei mai fervenți “cîini”.

"Știu că, în 1998, într-o adunare generală, Viorel Păunescu a propus cooptarea ca membru-fondator a lui Vladimir Cohn. Nu știu dacă Marcel Pușcaș negociase înainte cu Cohn și cu Badea, pentru că nu mi-a parvenit nici o cerere oficială"
Cristian Gațu, fost comandant al CS Steaua

"Cum? Eu la Steaua? Bateți cîmpii, domnilor!!! Sînt dinamovist de cînd mă știu!"
Vladimir Cohn, vicepreședinte Dinamo

“Era vorba de afaceri, dar am ales cu sufletul”
Nicolae Badea se află de cinci ani la conducerea clubului din Ștefan cel Mare, timp în care Dinamo a ieșit de trei ori campioană și a cucerit patru Cupe ale României. Boss-ul roș-albilor susține că în 1998 nu a putut accepta oferta rivalilor de la Steaua, pentru că este dinamovist de cînd se știe.
Ați fost vreodată interesat să investiți la Steaua?
Nicolae Badea: Nu se pune problema așa. Mi s-a propus
într-adevăr să vin în Ghencea la un moment dat, însă nu am acceptat. Chiar dacă era vorba de afaceri.
ProSport a aflat că, inițial,
v-ați fi arătat interesat de propunere.
Nu e adevărat. Chiar dacă, așa cum v-am spus, era vorba de business, uneori trebuie să alegi cu sufletul și în acest domeniu. Nu s-a pus niciodată problema să mă duc în Ghencea.
Dar domnul Cohn?
Nu pot să mă pronunț în legătură cu faptele dumnealui. Vă pot spune doar că este un dinamovist adevărat.

Gigi Becali a investit la Onești și Buzău
Înainte să devină patronul Stelei, Gigi Becali și-a încercat norocul ca investitor la două divizionare B, FC Onești și Gloria Buzău. Dacă la primul club nu a stat mai mult de o lună, renunțînd datorită refuzului oficialităților de a participa financiar la redresarea echipei, la Buzău a investit 70.000 de dolari. “Este foarte adevărat că am dorit să finanțez pe FC Onești, dar după mai multe tatonări am renunțat, și bine am făcut. Se voia ca doar eu să bag bani în acea echipă și nu am fost de acord. La Gloria am investit, dar m-am retras, fiindcă îmi doream să fac performanță cu Steaua”, ne-a declarat patronul stelist.

Impresarul Victor Becali a bifat toți granzii
Un caz exemplar pentru modul în care sînt alese posturile de conducere la cluburile mari. Victor Becali, impresar FIFA și membru fondator al clubului Dinamo, a jonglat la mijlocul anilor ‘90 atît cu Steaua, cît și cu Craiova. În 1995, pentru cîteva luni, Victor Becali a fost prezent în structurile de conducere ale ambelor cluburi, după care s-a stabilizat în Ștefan cel Mare. Se spune că, în cazul Craiovei, agentul nici nu știa unde se află stadionul. El suna de fiecare dată cu ceva timp înainte pentru a-l întîmpina cineva la intrarea în oraș, care urma să-I conducă.

Sursa: Prosport
  Top castiguri: general
Dancau Mihai Radu 1219
YOIULI 1019
iftinoiu adrian 348
victor 137
Moraru 124

  Nelamuriri? Sugestii?
Email:

  Ultima luna: general

 RECLAME
  • Carti noi
  • Carti vechi
  • by Mugurel Serban
    Pariuri sportive, fotbal, stiri, sport, castiguri