SMSENDER.RO


  Login
Login:
Parola:
[Inscriere] [Reamintire parola]


  Instant chat
: Scrie mesajul tau aici, apoi click pe "Chat"
oaida claudiu: Scrie mesajul tau aici, apoi click pe "Chat"
calinescu daniel: are careva coduri pentru scheme reduse pentru pronosport format electronic ?
manea valentin: spuneti niste pronosticuri
aurel: salut

  Sondaj
Considerati ca Adi Mutu va reusi sa revina la acelasi nivel dupa "ispasirea" perioadei de suspendare?
Da
Nu
>> Vezi rezultate sondaj <<
 Stiri > 2004-11-26 > REPORTAJ: REPORTAJ: A murit Corvinul!


Corvinul a intrat în moarte clinică. La fel ca și furnalele combinatului, gigantice și inutile, echipa de fotbal nu mai e decît un simbol în ruină al Hunedoarei. "S-a pierdut totul. Ce rost mai are să vorbim de tradiție? Pentru Corvinul, acum nu există speranță", spune Gelu Simoc, președintele echipei în anii '80, deceniul de aur al fotbalului hunedorean.

La fel, pentru oamenii de pe stradă, Corvinul seamănă cu o poveste, frumoasă, dar îndepărtată și parcă ireală, ca și vremurile în care 20.000 din cei 79.790 de locuitori ai orașului erau angajații Combinatului Siderurgic. "Nu mai merg la stadion de multă vreme. Cîndva, era frumos, dar acum echipa se desființează", spune Ștefan Bicfolvi (57 de ani).

Ca și intrarea în oraș, străjuită de un vagonet părăsit într-o margine pustie a vechiului combinat, drumul spre vestiare, la stadion, trece invariabil printre rămășițele altor decenii. În stînga, înecat în buruieni, se află terenul pe care-și făcea antrenamentele echipa pregătită de Mircea Lucescu, ale cărui fotografii sînt ținute încă pe peretele sălii de trofee a clubului.

Alături, un grup de jucători își încarcă gențile într-un Cielo argintiu. "Nu ne lasă la antrenament. Echipa e în restructurare", explică mijlocașul Daniel Rupa, recent disponibilizat și de la combinat, unde a figurat pe statele de plată. "Acum sîntem șomeri, ca mulți dintre foștii angajați de la Siderurgica. Fără sprijinul combinatului, se risipește totul", conchide jucătorul.

"Mai credem încă!"
Sîmbăta trecută, Corvinul trebuia să joace cu FC Oradea, în etapa a 14-a a Diviziei B3. Neprogramată pentru a doua oară de FRF, în urma unor datorii de 45.000 de euro către jucători, echipa a fost retrogradată automat, în Divizia C. "Situația e dificilă, dar nu fără ieșire. Vom juca sezonul viitor în Divizia C, apoi vom reveni în «B». Noii proprietari ne la combinat de ajută cu 150.000 - 200.000 de dolari pe an. Din păcate, sînt tranșe lunare, nu avem toți banii o dată", a spus vicepreședintele Corvinului, Cornel Albu. Dacă nu-și va plăti datoriile pînă la înscrierea în campionatul următor, Corvinul riscă să fie retrogradată în Divizia D.

Lucescu e așteptat la Hunedoara
Fost președinte al clubului în perioada 1980-1989, Gelu Simoc spune că la Hunedoara se va organiza un comitet de inițiativă pentru salvarea Corvinului. "Se așteaptă ca din acest comitet să facă parte foștii mari jucători ai Corvinului. Dar și Mircea Lucescu. Nu trebuie să preia efectiv clubul, ci să-l sprijine măcar cu o idee", a afirmat Simoc. Comitetul va analiza inclusiv posibilitatea înființării unui alt club, care ar păstra însă denumirea Corvinul, "împreună cu un sufix".


Dan Tîrnovan, erou de telenovelă
Unul dintre foștii jucători, fundașul Dan Tîrnovan (43 de ani, lîngă statuia lui Mișa Klein, decedat în 1993), a trăit o existență de roman după despărțirea de Corvinul. A fost, pe rînd, profesor de sport la o școală din Hunedoara, apoi miner, în abataj, la Certej. "Vreme de 5 ani am făcut muncă brută. Dădeam la lopată și la tîrnăcop și mă gîndeam că fac antrenament. Numai așa puteam rezista", spune Tîrnovan, nedespărțit de Mișa Klein în perioada cînd acesta din urmă evolua la Corvinul. Acum, Tîrnovan e taximetrist la firma Diesel din Hunedoara.

Corvinul Hunedoara
- s-a înființat în anul 1921
- cea mai bună performanță a fost un loc trei în sezonul 1981-1982. În sezonul 1983-1984 a jucat patru meciuri în Cupa UEFA
- la Corvinul au evoluat, printre alții: Andone, Rednic, Mircea Lucescu, Mateuț, Klein, Gabor, Hanganu, Dumitrache, Radu Nunweiller
- la Corvinul și-a început cariera Mircea Lucescu, în 1978

25 noiembrie 2004


Sursa: Gazeta Sporturilor
  Top castiguri: general
Dancau Mihai Radu 1219
YOIULI 1019
iftinoiu adrian 348
victor 137
Moraru 124

  Nelamuriri? Sugestii?
Email:

  Ultima luna: general

 RECLAME
  • Carti noi
  • Carti vechi
  • by Mugurel Serban
    Pariuri sportive, fotbal, stiri, sport, castiguri