SMSENDER.RO


  Login
Login:
Parola:
[Inscriere] [Reamintire parola]


  Instant chat
: Scrie mesajul tau aici, apoi click pe "Chat"
oaida claudiu: Scrie mesajul tau aici, apoi click pe "Chat"
calinescu daniel: are careva coduri pentru scheme reduse pentru pronosport format electronic ?
manea valentin: spuneti niste pronosticuri
aurel: salut

  Sondaj
Considerati ca Adi Mutu va reusi sa revina la acelasi nivel dupa "ispasirea" perioadei de suspendare?
Da
Nu
>> Vezi rezultate sondaj <<
 Stiri > 2004-11-21 > DACIA BRAILA - CEAHLAUL 1-2: DACIA BRAILA - CEAHLAUL 1-2: S-a făcut dreptate


Aflate la 5 și, respectiv, 6 puncte în spatele liderului FC Vaslui, Ceahlăul și Dacia Brăila au jucat ieri derby-ul Seriei I știind că cine pierde rămîne în afara luptei pentru promovare. Și după numai 6 minute, nemțenii erau în genunchi. Dicu, jucător care a demonstrat că e cu o clasă peste colegii lui, a profitat de bîlbîiala apărării lui Florin Marin, a marcat și i-a făcut pe cei 6.000 de spectatori să viseze cu ochii deschiși la Divizia A. Euforia i-a cuprins însă prea repede pe brăileni, care au făcut pasul înapoi și și-au invitat adversarul să atace.

Atît i-a trebuit Ceahlăului. Echipă tehnică, experimentată și bine pregătită fizic, și-a pus adversarul la colț și a început să lovească. Șutul lui Purică a fost respins de pe linia porții de Pelin (32), pentru ca Olteanu (40) să realizeze imposibilul, cînd a scos mingea trimisă din 5 metri de Forminte.

În repriza a doua Ceahlăul și-a sedat adversara prin lecția de fotbal predată, însă lovitura decisivă a întîrziat să apară, deși dacă Dacia Brăila ar fi fost ieri un boxer, exista doar o singură variantă: prosopul aruncat din colț. Dar cum fotbalul e de cele mai multe ori logic, Nohai a făcut 1-1 în minutul 81. A urmat un asediu la poarta gazdelor cu Nemțanu ratînd incredibil din 5 metri (86). Dreptate s-a făcut în minutele de prelungiri, cînd Forminte a înscris golul victoriei.


DACIA UNIREA BRĂILA - CEAHLĂUL 1-2

DACIA BRĂILA: Olteanu - Rădulescu, Călin, Pelin, Gheorghiță, Ciocea - Bașalîc, Pleșa, P. Bogdan (72 M. Matei) - Buteseacă (66 L. Ivan), DICU. Antrenor M. Ciobanu

CEAHLĂUL: Covrig - Purică, NOHAI, FORMINTE, Botez - Berea (90Ă4 Iftime), ENACHE, C. ILIE - Grigoruță (60 Dănilă), Nemțanu (90+3 Avădanei), FEIZULA. Antrenor Fl. Marin

Arbitri: R. Dumitru (Brașov) 7, Ed. Ungureanu (București) 7, Ed. Crîngașu (Ploiești) 7
Spectatori: 6.000

Cum s-au marcat golurile
1-0 - Dicu (6) / Portarul gazdelor a degajat lung, mingea a fost lăsată de fundașii nemțeni să ajungă la Covrig, însă Dicu a profitat de indecizia acestora și a marcat cu exteriorul din interiorul careului
1-1 - Nohai (81) / Fundașul oaspeților a șutat din voleu, de la 20 de metri, mingea ducîndu-se dreapta lui Olteanu
1-2 - Forminte (90+2) / Un balon aruncat la bătaie în careul brăilenilor a fost reluat cu capul în plasă de Forminte, care se afla cu spatele la poartă


La Brăila, ca pe vremea lui Ceaușescu
Fotoreporterii care au fost ieri la stadionul din Brăila n-au putut să-și facă meseria, oficialii gazdelor nepermițînd accesul ziariștilor cu aparatele foto în spatele porților. Octavian Ulman, șeful Centrului de copii și juniori, a trecut și peste ordinul dat de observatorul partidei, Dan Petrescu. Acesta le-a spus gazdelor să lase fotoreporterii să-și facă treaba. Ulman a coborît din tribună și i-a scos personal de pe teren pe fotoreporteri. "Aici eu decid, e legea mea, nimeni nu-mi spune ce să fac", și-a justificat ieșirea Ulman, care a fost o lungă perioadă președinte al Daciei Unirea Brăila pe vremea lui Ceaușescu.

Portarul oaspeților bruscat
La începutul reprizei a doua, Florin Marin și-a trimis la încălzire toți jucătorii de pe banca de rezerve. Portarul Focșăneanu s-a dus pe pista stadionului, undeva în spatele porții gazdelor, pentru a repune în joc mai repede baloanele pe care copiii de mingi întîrziau să le readucă pe teren. Doi oficiali brăileni au ieșit din gura tunelului și s-au dus să-i atragă atenția goalkeeper-ului că nu se poate antrena acolo și au încercat să-l ia pe sus. Focșăneanu s-a opus, moment în care cei doi au încercat să-l lovească și l-au bruscat pe nemțean.

"Brăila putea să facă 2-0 în prima repriză și să rezolve meciul. N-a făcut-o, apoi n-a mai trecut centrul terenului în partea a doua și noi am cîștigat. Fiecare doarme cum își așterne"
Costel Ilie, jucător Ceahlăul

"Eu cred că un rezultat de egalitate ar fi fost echitabil pentru că golul lor al doilea a fost unul întîmplător"
Mihai Ciobanu, antrenor Dacia Unirea Brăila

"Să fim serioși, victoria noastră e absolut meritată. Chiar dacă am marcat tîrziu, era normal ca brăilenii să cedeze pînă la urmă pentru că i-am dominat și i-am presat tot meciul"
Florin Marin, antrenor Ceahlăul

21 noiembrie 2004


Sursa: Gazeta Sporturilor
  Top castiguri: general
Dancau Mihai Radu 1219
YOIULI 1019
iftinoiu adrian 348
victor 137
Moraru 124

  Nelamuriri? Sugestii?
Email:

  Ultima luna: general

 RECLAME
  • Carti noi
  • Carti vechi
  • by Mugurel Serban
    Pariuri sportive, fotbal, stiri, sport, castiguri