SMSENDER.RO


  Login
Login:
Parola:
[Inscriere] [Reamintire parola]


  Instant chat
: Scrie mesajul tau aici, apoi click pe "Chat"
oaida claudiu: Scrie mesajul tau aici, apoi click pe "Chat"
calinescu daniel: are careva coduri pentru scheme reduse pentru pronosport format electronic ?
manea valentin: spuneti niste pronosticuri
aurel: salut

  Sondaj
Considerati ca Adi Mutu va reusi sa revina la acelasi nivel dupa "ispasirea" perioadei de suspendare?
Da
Nu
>> Vezi rezultate sondaj <<
 Stiri > 2004-11-17 > B3 / "U" CLUJ: Prețul incompetenței:1 milion de dolari

Înfrîngerea pe teren propriu în fața lui ISCT (scor 0-1), le-a anulat clujenilor orice șansă de promovare. Cu 6 înfrîngeri, "U" se află în acest moment pe locul 7, la 11 puncte în urma Jiului Petroșani, liderul seriei B3. "Toți sîntem vinovați, rămîne să vedem ce facem în continuare", a declarat ieri președintele lui "U", Nicolae Ienac. Ratarea obiectivului, pentru care antrenorul Ion Marin a fost plătit cu 55.000 de dolari, survine cu două etape înainte de finalul turului, într-un sezon în care clubul putea miza pe un buget de pînă la 1 milion de dolari. "E vorba de management defectuos. Cu acești bani, 800.000 sau 1 milion de dolari, trebuia să se vadă măcar că echipa se bate pentru promovare. Chiar dacă în conducere mai există oameni de calitate, e limpede că nu se pricep la fotbal. Mi-e teamă că, mai devreme sau mai tîrziu, clubul se va prăbuși", a comentat situația de la "U" Remus Cîmpeanu, care a ocupat, după 1974, vreme de 17 ani diferite funcții de conducere la club, inclusiv, o lungă perioadă, pe aceea de președinte.

Clubul a încasat, conform declarațiilor oficiale, 450.000 de dolari de la Șerif pentru transferurile lui Cociș și Florescu, dar au existat suspiciuni că suma a fost mai mare. Autoritățile locale au rotunjit cu mai bine de 300.000 de dolari bugetul echipei, la care s-au adăugat, spun surse oficiale, diverse "facilități", probabil legate de transport, cazare și masă, ce însumează peste 200.000 de dolari. Conducerea a estimat și bugetul pentru 2005: 27 miliarde de lei, aproximativ 870.000 de dolari.

Antrenori plătiți cu aproape 100.000 de dolari
Fostul antrenor al lui "U" Cluj, Mircea Cojocaru, pus pe liber de conducere, a lăsat echipa pe locul 6, la finalul anului trecut. Contractul său a fost de 5.000 de doar dolari pe an. Cojocaru a fost înlocuit de Ion Marin, de pe o listă pe care se mai aflau Cornel Țălnar, Leo Grozavu, Țiți Dumitriu și Costel Orac. Contractul lui Ion Marin e de 55.000 de dolari, iar antrenorul, conform angajamentului, nu poate fi dat afară decît dacă i se plătește integral suma. Alături de el, pe banca tehnică, au fost numiți Vasile Dobrău, cu un contract de 27.500 de dolari, și Zoltan Iașko, cu 15.000 de dolari. Cei trei au încasat jumătate din banii ce le revin prin contract, spun surse din cadrul clubului, înainte de începerea campionatului.

"Absolut, rezultatul obținut pînă acum e o contraperformanță. Vom analiza situația antrenorului"
Nicolae Ienac, președintele clubului

Bojiță dă vina pe jucători
Deși era președinte al clubului în startul campionatului, inclusiv în perioada cînd s-au încasat banii de la Șerif Tiraspol, dar și cînd s-au împărțit banii rezultați din tranzacție, rectorul UMF, Marius Bojiță, spune că nu-și permite să evalueze situația. "Eu nu caut vinovați. Cred că jucătorii nu sînt încă profesioniști. Ion Marin nu poate să le schimbe mentalitatea într-un timp atît de scurt", a declarat Bojiță.

„Cu 1 milion se poate promova”
Fost președinte al clubului în urmă cu două sezoane, Tiberiu Petriș e de părere că o echipă cu 1 milion de dolari la dispoziție "poate promova fără probleme, dacă se dorește cu adevărat acest lucru". "Un model de organizare este, de exemplu, cel al CFR, care e tot o echipă din Cluj. La CFR e vorba de club privat", a spus Petriș.

Grozavu are doar 6.000 de dolari
Propus în acestă vară antrenor la "U" Cluj, tehnicianul Armăturii Zalău, Leo Grozavu, are un contract de numai 6.000 de dolari pe an. Sălăjenii au cîștigat, ca și ISCT, la Cluj (scor 2-1), deși jucătorii nu sînt plătiți de cîteva luni. În acest moment, echipa pregătită de Leo Grozavu se află pe locul 4, cu 23 de puncte, cu două mai multe decît "U".

Amenzi de 720 de dolari pentru jucători și antrenori
În ședința de aseară a Consiliului Director, conducerea lui "U" a decis penalizarea jucătorilor cu 720 de dolari, staff-ul tehnic fiind amendat cu aproximativ aceeași sumă. De asemenea jucătorii Aldea și Popescu au fost trimiși la echipa a doua pînă la finele turului, la sugestia tehnicianului Ion Marin. Antrenorul va propune măsuri și împotriva jucătorilor care nu s-au achitat de sarcinile stabilite de conducerea tehnică. De asemenea oficialii "studenților" au dispus blocarea tuturor plăților față de jucători și antrenori pînă la finalul turului, cînd se va analiza întreaga activitate a echipei și, mai mult, suspendarea stagiilor de pregătire premergătoare meciurilor.

16 noiembrie 2004

Sursa: Gazeta Sporturilor
  Top castiguri: general
Dancau Mihai Radu 1219
YOIULI 1019
iftinoiu adrian 348
victor 137
Moraru 124

  Nelamuriri? Sugestii?
Email:

  Ultima luna: general

 RECLAME
  • Carti noi
  • Carti vechi
  • by Mugurel Serban
    Pariuri sportive, fotbal, stiri, sport, castiguri