SMSENDER.RO


  Login
Login:
Parola:
[Inscriere] [Reamintire parola]


  Instant chat
: Scrie mesajul tau aici, apoi click pe "Chat"
oaida claudiu: Scrie mesajul tau aici, apoi click pe "Chat"
calinescu daniel: are careva coduri pentru scheme reduse pentru pronosport format electronic ?
manea valentin: spuneti niste pronosticuri
aurel: salut

  Sondaj
Considerati ca Adi Mutu va reusi sa revina la acelasi nivel dupa "ispasirea" perioadei de suspendare?
Da
Nu
>> Vezi rezultate sondaj <<
 Stiri > 2004-11-17 > Vor antrenori școliți
Vor antrenori școliți
Dinu Gheorghe propune Federației Române de Fotbal să înființeze cursuri și pentru tehnicienii care se ocupă de centrele de copii și juniori. Rapidiștii au început deja o adevărată revoluție la Centrul de Copii și Juniori. Ca niciodată, acest sector, ce nu prezenta pînă acum mare interes din partea conducerilor care s-au perindat prin birourile de la Pro Rapid, și-a mărit numărul de angajați, în momentul de față existînd 14 antrenori, mulți dintre ei absolvenți ai ANEFS. Treptat, la Centrul de Copii, foste glorii precum Teo Codreanu sau Ion Pop vor preda ștafeta unor tineri cu studii superioare. Președintele Dinu Gheorghe a propus zilele trecute înființarea unor școli speciale pentru cei ce pregătesc juniorii. “Așa cum toți antrenorii din Divizia A urmează cursurile pentru licența PRO la școala condusă de Mircea Rădulescu, mi s-ar părea normal ca și pentru tehnicienii de la Centrele de Copii și Juniori să se înființeze cursuri de specializare. Părerea mea e că, pe lîngă condițiile proaste de ordin financiar care au dus la degradarea grupelor de copii, a contat și nepregătirea profesională a antrenorilor. Nu te poți prevala de faptul că un fost fotbalist a făcut istorie pentru un anumit club și acest lucru e de ajuns pentru a se ocupa de juniori. Trebuie oameni special pregătiți pentru o astfel de muncă”, a declarat Dinu Gheorghe. Rapidiștii susțin că au o strategie atît pentru Centrul de Copii, cît și pentru echipa mare, și deja se discută despre o suplimentare a bugetului pentru anul viitor.

Au angajat primul antrenor de portari
De curînd, rapidiștii au angajat la Centrul de Copii și Juniori un antrenor special pentru portari, lucru care nu exista pînă acum. Acesta se numește Dumitru Iordan și a fost suflat școlii particulare de fotbal pe care o are Marcel Pigulea. “De la 1 ianuarie, vom aduce și un preparator fizic. Nu va fi străin, ci un absolvent al Academiei Naționale de Sport. Cred că e o noutate în România angajarea unui astfel de profesor pentru juniori”, a spus Dinu Gheorghe.

Copos îi trimite la învățătură
Rapidiștii vor ca toți fotbaliștii pregătiți de Răzvan Lucescu să aibă cel puțin bacalaureatul. Cel care insistă pentru îndeplinirea acestei condiții este George Copos, și prin presiunile pe care el le-a făcut, rapidiștii s-au văzut nevoiți să trimită din nou la școală pe două dintre vedetele echipei, Sabin Ilie și Daniel Niculae, cei doi fiind ultimii care nu se înscriseseră pînă acum la un liceu.
florin.marian@prosport.ro

Sursa: Prosport
  Top castiguri: general
Dancau Mihai Radu 1219
YOIULI 1019
iftinoiu adrian 348
victor 137
Moraru 124

  Nelamuriri? Sugestii?
Email:

  Ultima luna: general

 RECLAME
  • Carti noi
  • Carti vechi
  • by Mugurel Serban
    Pariuri sportive, fotbal, stiri, sport, castiguri