SMSENDER.RO


  Login
Login:
Parola:
[Inscriere] [Reamintire parola]


  Instant chat
: Scrie mesajul tau aici, apoi click pe "Chat"
oaida claudiu: Scrie mesajul tau aici, apoi click pe "Chat"
calinescu daniel: are careva coduri pentru scheme reduse pentru pronosport format electronic ?
manea valentin: spuneti niste pronosticuri
aurel: salut

  Sondaj
Considerati ca Adi Mutu va reusi sa revina la acelasi nivel dupa "ispasirea" perioadei de suspendare?
Da
Nu
>> Vezi rezultate sondaj <<
 Stiri > 2004-11-14 > RAPID: RAPID: Mulți, dar slabi!


Spre deosebire de Dinamo și, mai ales, Steaua, care doar sporadic au înregimentat în jucători din străinătate, la Rapid prezența acestor fotbaliști a devenit ceva obișnuit în ultimii ani. Practica a fost folosită cel mai des de către Mircea Rednic, acesta mergînd pe principiul că "decît fotbaliști cu fițe din țară, care și costă mult, mai bine jucători gratis de «afară», adevărați profesioniști". Din cei 17 fotbaliști care au fost sau încă sînt la Rapid, degetele de la o mînă sînt prea multe pentru a-i număra pe cei care au dat satisfacție.

Godfroid a jucat într-adevăr excelent în primul an, cînd vișiniii au luat campionatul, după care s-a pierdut în anonimat, iar Arman Karamian a dovedit în cîteva jocuri că are calități de mare fotbalist, dar jumătate din timp a fost accidentat. Ziyati a arătat fotbal, însă viața extrasportivă l-a îndepărtat de Grant. Chiar dacă tricoul vișiniu a fost îmbrăcat de reprezentanți ai unor țări cu fotbal puternic, ca Brazilia, Anglia sau Belgia, una peste alta aportul lor a fost lipsit de consistență.

"Nu sînt de acord că în România vin doar străinii care nu au valoare. Unii dintre ei s-au adaptat repede, cum au fost cazurile lui Godfroid, Karamian sau Hamutovski, iar alții nu. La fel se întîmplă și cu unii jucători români care pleacă în străinătate. Pleacă pe valoare, doar că unora le este mai ușor"
Răzvan Lucescu

Artiom nu vrea să rămînă singur
În decembrie, giuleștenii pot face uz de dreptul de opțiune pe încă doi ani în privința contractelor jucătorilor armeni Artiom și Arman Karamian. Primul dintre ei a dat satisfacție pe deplin, în timp ce atacantul n-a avut nici o realizare, astfel că rapidiștii studiază posibilitatea opririi doar a mijlocașului stînga. Acesta din urmă nu agreează însă ideea de a rămîne în România singur și, pentru a lămuri situația sa și a lui Arman, a solicitat conducerii o întîlnire. Fiecare dintre ei a avut în tur contract de 20.000 de dolari.


Fotbaliștii străini folosiți de Rapid în ultimii patru ani

Sezonul 2000-2001

Nume

Țară

Jocuri/Goluri

1. Vieira Nivaldo

Brazilia

7/0

2. Mark Burke

Anglia

8/1

Sezonul 2001-2002

Nume

Țară

Jocuri/Goluri

1. Miloș Bogdanovici

Serbia Muntenegru

7/1

Sezonul 2002-2003

Nume

Țară

Jocuri/Goluri

1. Emmanuel Godfroid

Belgia

24/5

2. Roberto Bisconti

Belgia

8/0

3. Henry Makinwa

Nigeria

11/2

4. Camille Muzinga

Congo

2/0

5. Boban Savici

Serbia Muntenegru

3/0

Sezonul 2003-2004

Nume

Țară

Jocuri/Goluri

1. Ibrahim Dossey

Ghana

6/0

2. Alert Alcani

Albania

0/0

3. Emmanuel Godfroid

Belgia

25/3

4. Milan Djurici

Serbia Muntenegru

1/0

5. Noureddine Ziyati

Maroc

28/3

6. Andrian Bogdan

Republica Moldova

0/0

Sezonul 2004-2005

Nume

Țară

Jocuri/Goluri

1. Aloisio Neves Junior

Brazilia

5/0

2. Emmanuel Godfroid

Belgia

2/0

3. Artiom Karamian

Armenia

8/0

4. Arman Karamian

Armenia

3/0

5. Jose de Melo Rogerio

Brazilia

1/0

15 goluri au dat pentru Rapid, din 2000 încoace, cei 17 stranieri ai echipei. Dintre acestea, 8 i-au aparținut doar lui Godfroid!


500 de euro de meci
Pentru fiecare joc disputat pe Stadionul Giulești, rapidiștii achitau pînă acum Ministerului Transporturilor 500 de euro. Începînd de săptămîna trecută, baza sportivă de lîngă Podul Grant a trecut în administrarea Clubului Sportiv Rapid, chiria urmînd să fie încasată de noul administrator. Pentru giuleșteni ar putea fi o mișcare proastă, căci între proprietarul echipei de fotbal și președintele CS Rapid, Mihai Zaharia, relațiile nu sînt cordiale.

Doar nouă la antrenament
Răzvan Lucescu n-a avut la ședința de pregătire susținută ieri dimineață decît nouă fotbaliști. "Ne-a cam rupt. Nici nu puteai să te odihnești vreo secundă, că la cîți eram imediat intram în flotări. Norocul nostru e că face antrenamente foarte variate", a povestit unul dintre jucători. În afara celor nouă, Aliuță, Sabin Ilie și Marius Constantin sînt veniți după accidentări mai lungi și s-au pregătit separat de colegi pe gazonul de la Pro Rapid. Măldărășanu și Niculae sînt la prima reprezentativă, Stancu și Grigore la "tineret", Burdujan, Perjă și Artiom Karamian sînt accidentați, iar Arman Karamian este convocat la "naționala" Armeniei.

14 noiembrie 2004


Sursa: Gazeta Sporturilor
  Top castiguri: general
Dancau Mihai Radu 1219
YOIULI 1019
iftinoiu adrian 348
victor 137
Moraru 124

  Nelamuriri? Sugestii?
Email:

  Ultima luna: general

 RECLAME
  • Carti noi
  • Carti vechi
  • by Mugurel Serban
    Pariuri sportive, fotbal, stiri, sport, castiguri