SMSENDER.RO


  Login
Login:
Parola:
[Inscriere] [Reamintire parola]


  Instant chat
: Scrie mesajul tau aici, apoi click pe "Chat"
oaida claudiu: Scrie mesajul tau aici, apoi click pe "Chat"
calinescu daniel: are careva coduri pentru scheme reduse pentru pronosport format electronic ?
manea valentin: spuneti niste pronosticuri
aurel: salut

  Sondaj
Considerati ca Adi Mutu va reusi sa revina la acelasi nivel dupa "ispasirea" perioadei de suspendare?
Da
Nu
>> Vezi rezultate sondaj <<
 Stiri > 2004-11-14 > Cîndva lei și tineri
Cîndva lei și tineri
În urmă cu 15 ani, în fața a 50.000 de spectatori, alb-albaștrii obțineau o victorie istorică împotriva rivalei Dinamo, adversara Științei de duminica viitoare. Pe 5 noiembrie 1989, Universitatea Craiova, considerată atunci o echipă care lupta împotriva sistemului, a primit vizita lui Dinamo. Neînvinsă după zece etape și cu punctaj maxim, gruparea din “Ștefan cel Mare” nu era numai lider de valoare în Divizia A, dar beneficia și de suportul necondiționat al Securității, cea mai de temut instituție de atunci. “Dinamo a evoluat «într-un vulcan» pe «Centralul» din Bănie, iar Sorin Cîrțu, tehnicianul Științei, l-a învins tactic pe rivalul său Mircea Lucescu”, cum titra singurul ziar de sport din țară de atunci, “Sportul”. 50.000 de fani alb-albaștri, sosiți pe stadionul din Craiova cu patru -cinci ore înainte de partidă, i-au condus pe “juveți” spre o victorie istorică, Craiova impunîndu-se în acel joc la limită, cu 1-0, prin reușita lui Gigi Ciurea, din minutul 34. Deși învinși atunci, Lucescu și echipa sa aveau să cîștige titlul în acel sezon, în timp ce Craiova se mulțumea cu ultima treaptă a podiumului, după ce mai obținuse dublă victorie cu Steaua (2-1 în Ghencea și 2-0 la Craiova) și cîștigase pe terenul unei alte forțe din acel an, Victoria București. Anul viitor, pentru olteni a urmat eventul.

Prime de 10.000 de lei
Gigi Ciurea a anunțat că la partida din noiembrie 1989, cînd Știința s-a impus în fața lui Dinamo, juveții au încasat o primă în valoare de 10.000 de lei fiecare. “Nu conta pe vremea aceea cu cine jucai, primele erau cam aceleași. Se mai dădea o mașină, un televizor și primeai felicitări multe. Atunci fotbalul era jucat de fotbaliști mai mult din plăcere”, a precizat “Piticul”.

“Mi-au dat lacrimile”
Autorul golului din ’89, Gigi Ciurea, rememorează pentru ProSport povestea acelei partide de referință. 156 de meciuri pentru Știința și 44 de goluri. Acesta este palmaresul “Piticului”, așa cum era Ciurea poreclit de colegi și de fani. Actualmente fără angajament, antrenorul în vîrstă de 42 de ani susține că a fost un naș mai mic de-al lui Dinamo.
Ce vă mai amintiți de acel meci cu Dinamo, din noiembrie 1989?
Gigi Ciurea: Cînd am venit la cantonament, cu două ore înainte de startul partidei, îmi venea să plîng de emoție cînd am văzut stadionul arhiplin. Craiova a trăit și va trăi datorită acestor suporteri fantastici.
V-a fost teamă de Dinamo București la acea partidă?
Nu, chiar dacă era cea mai bună echipă din România. Nu știu dacă a avut vreodată Dinamo trupă mai bună ca atunci. Au fost peste noi tot meciul, iar eu aveam probleme cu marcajul regretatului Michael Klein.
Ați înscris atunci golul carierei?
A fost o reușită importantă. Îmi amintesc că Bica, aflat la centrul terenului, i-a pasat lui Adrian Popescu pe stînga, acesta a centrat, iar eu am înscris din 6 metri cu genunchiul, după ce traiectoria mingii îl păcălise pe Klein. Dar nu acesta a fost cel mai important gol, ci altul, marcat tot în poarta lui Dinamo. În 1990 am jucat tot pe “Central”, în fața a 40.000 de spectatori și, cu cinci minute înainte de final, Craiova a cîștigat prin golul meu, scor 1-0. Pot spune că am fost nașul “cîinilor roșii”.
Ce credeți că va fi la derby-ul de peste o săptămînă?
Sper ca suporterii să fie așa cum au fost la fiecare meci disputat împotriva lui Dinamo, iar eu, personal, transmit baftă multă jucătorilor.

Atac la patron
Suporterii “juveților” au lansat o contraofensivă la adresa lui Dinel Staicu după ce acesta i-a numit aurolaci. Patronul Universității, Dinel Staicu, pare să aibă soarta fostului conducător, Gigi Nețoiu, mai ales că galeria echipei din Bănie îl aseamănă pe acesta cu vicele lui Dinamo. După ce i-a făcut proști și aurolaci într-un interviu, suporterii Științei i-au declarat război principalului finanțator. “Dinel Staicu urmează pașii lui Gigi Nețoiu și nu face absolut nimic pentru îmbunătățirea situației la Universitatea. A închis peluza, i-a jignit pe suporteri, a vîndut jucători la o echipă rivală din Capitală și în curînd va pleca cu un regiment de fotbaliști din actualul lot. Oricum, pe lîngă Nețoiu, Dinel este și un academician în fotbal. El dorește ca atacanții să facă schimb de locuri cu fundașii, în momentul în care primii obosesc, și să construiască vestiare în aer liber. Atunci cînd a luat echipa de la Nețoiu ne-a anunțat că ne cumpără oglinzi uriașe, să reflectăm lumina cu ele în ochii portarilor adverși. Asta spune totul despre acest patron. Să plece mai repede de la echipă”, au declarat liderii galeriei din Peluza Sud. Suporterii au precizat că la meciul de duminica viitoare, contra lui Dinamo, îl vor contesta pe actualul patron, însă vor încuraja Universitatea în număr foarte mare: “Vom avea nevoie de un stadion plin pentru a ne face coregrafia. O să lipim afișe de luni prin tot orașul, prin care-i chemăm pe oameni la stadion”.

Sursa: Prosport
  Top castiguri: general
Dancau Mihai Radu 1219
YOIULI 1019
iftinoiu adrian 348
victor 137
Moraru 124

  Nelamuriri? Sugestii?
Email:

  Ultima luna: general

 RECLAME
  • Carti noi
  • Carti vechi
  • by Mugurel Serban
    Pariuri sportive, fotbal, stiri, sport, castiguri