SMSENDER.RO


  Login
Login:
Parola:
[Inscriere] [Reamintire parola]


  Instant chat
: Scrie mesajul tau aici, apoi click pe "Chat"
oaida claudiu: Scrie mesajul tau aici, apoi click pe "Chat"
calinescu daniel: are careva coduri pentru scheme reduse pentru pronosport format electronic ?
manea valentin: spuneti niste pronosticuri
aurel: salut

  Sondaj
Considerati ca Adi Mutu va reusi sa revina la acelasi nivel dupa "ispasirea" perioadei de suspendare?
Da
Nu
>> Vezi rezultate sondaj <<
 Stiri > 2004-11-05 > RAPID: RAPID: Constantin suspendat


Nicolae Constantin a fost eliminat în minutul 88 al partidei U Craiova - Rapid 2-0, însă cel de-al doilea cartonaș galben încasat a fost vehement contestat de giuleșteni, care au cerut LPF să anuleze cartonașul galben. Ieri, 3 membri ai CCA, George N. Gherghe, Aron Huzu și Gheorghe Constantin, au decis, după ce au vizionat caseta, că nu se impunea acordarea celui de-al doilea "galben" și le-au dat o hîrtie oficială celor din Giulești prin care specifică faptul că Salomir a greșit.

"Noi le-am răspuns celor de la Rapid, pentru că așa scrie în regulament, însă nu sîntem pentru schimbarea verdictelor din teren", a explicat Crăciunescu. După-amiază, Comisia de Disciplină a respins cererea grupării patronate de George Copos și l-a suspendat pe Constantin o etapă, el neputînd evolua în runda viitoare împotriva lui FC Argeș. "S-au invocat Circularele FIFA 821 și 866, însă acelea spun clar că se anulează un cartonaș doar cînd un arbitru confundă jucătorii între ei, or la meciul de la Craiova nu s-a petrecut așa ceva", a justificat decizia unul dintre membrii Comisiei de Disciplină.

"Sînt obligat să constat că se judecă în funcție de numele echipei. Dacă nu ar fi existat precedentul Diniță, mai înțelegeam"
Răzvan Lucescu

Diniță a fost iertat
În primăvară, Comisia de Disciplină a mai avut de judecat un caz identic cu cel al lui Nicolae Constantin. După meciul Steaua - FC Național 2-0, stelistului Laurențiu Diniță i s-a anulat un cartonaș galben pe baza unei adrese pe care clubul din Ghencea o avea din partea CCA, la fel cum au primit acum și cei de la Rapid, și în care se spunea că arbitrul greșise avertizîndu-l pe atacant. Și atunci, ca și acum, n-a fost vorba despre o confuzie a arbitrului, așa cum prevede Circulara FIFA, ci despre o decizie disciplinară greșită.

Și Lucescu îl atacă pe Salomir
Răzvan Lucescu l-a criticat și el ieri pe arbitrul Salomir pentru prestația din meciul de la Craiova: "Nu mi se pare normal ca din prostia lui Salomir să fie eliminat Maftei. Nu vreau să cred că faptul că am bătut toate contra candidatele la titlu generează anumite reacții". Jucătorii Rapidului au declarat că Salomir a avut un comportament ciudat la meci, vorbindu-le cu "my friend" sau "prietene". / Radu Oprișan

Copos vrea să ajute FC Argeș
Patronul Rapidului, George Copos, a declarat ieri că în partida de sîmbătă, dintre Rapid și FC Argeș, din etapa a 13-a a Diviziei A, nu va ține cu nimeni. "Voi fi neutru. Nici n-o să vin la meci pentru că sînt supărat pe fotbaliștii mei, care la Craiova au dat cu piciorul șansei de a reveni în lupta pentru primul loc", a spus Copos. Omul de afaceri, care va candida ca senator de Argeș pe listele Uniunii Naționale PSD + PUR, a afirmat că lucrează la un plan prin care să ajute echipa din Pitești. "Vom încerca să facem multe lucruri bune pentru această formație. De exemplu, o să fac tot posibilul să construim o nocturnă la Pitești", a promis conducătorul giuleștean. / Cristi Marinescu (Pitești)


ARBITRI
Crăciunescu se ia de Copos
Șeful CCA îi răspunde patronului rapidist după ce acesta a spus că "arbitrii au dezavantajat premeditat Rapidul". Întrebat ieri ce sancțiuni riscă Salomir, Crăciunescu a spus că "arbitrii de pe lista FIFA au o responsabilitate în plus și cînd fac greșeli mari ar trebui să se întrebe dacă se vor mai regăsi sau nu pe lista FIFA"
Dan Udrea

Greșelile făcute de Marian Salomir la partida U Craiova - Rapid (2-0) continuă să mențină deschis războiul dintre clubul giuleștean și Comisia Centrală a Arbitrilor. După ce patronul giuleștenilor, George Copos, a declarat în ziarul de ieri că "nu exclud posibilitatea să retrag echipa de pe teren dacă vom mai fi dezavantajați de arbitri. Aceștia au dat decizii împotriva noastră sistematic și premeditat", șeful CCA a reacționat.

"Ce Dumnezeu, sîntem în mileniul al treilea. Dacă un patron de echipă se mai gîndește să-și scoată echipa de pe teren, înseamnă că nu mai e nimic de făcut și de zis. Ce am putea face noi, dacă el așa va decide? Pînă la urmă, face ce vrea, însă aș vrea să văd un patron că își retrage echipa cînd se greșește în favoarea formației lui. Oare există?", a declarat Crăciunescu.

Vîlceanul i-a replicat și lui Dinu Vamă, care ceruse excluderea lui Marian Salomir din arbitraj: "Nu se pune problema ca Salomir să fie scos din lotul de arbitri. A avut un moment de uluială la Craiova, dar nu a arbitrat cu tentă. Oricum, fiți convinși că vom lua măsuri împotriva lui".


"Afirmația domnului Copos că arbitrii au dezavantajat premeditat Rapidul este foarte gravă și ar trebui să o probeze că nu ne jucăm cu vorbele și cu acuzele"
Ion Crăciunescu


INTERVIU
"Ema poate apăra"
Antrenorul portarilor rapidiști, Marin Ioniță, crede că Dolha este soluția cea mai bună pentru echipa națională
Radu Oprișan

-Domnule Ioniță, credeți că se poate miza la "națională" pe Dolha după meciul de la Craiova?
-Stați liniștiți! Ema poate să apere și la echipa națională. Ce, dacă la un meci a fost mai moale asta înseamnă că nu mai e el? Eu am fost foarte mulțumit de prestația lui pînă la goluri.

-A gafat la ambele?
-Nici vorbă, la primul a fost fault clar, iar la cel de-al doilea mingea i-a fost deviată, din această cauză a părut că nu a ieșit bine pe centrare.

-Așadar, spuneți că Dolha este în formă?
-Sigur, eu îl văd zi de zi la antrenamente, trage exemplar. Poate am greșit și eu, încercînd să îl motivez. Toată săptămîna i-am spus că poate prinde un tren mare că dacă intră în poarta echipei naționale, nu-l mai scoate nimeni de acolo. Ema e un pic altfel, din dorința de a face prea multe se precipită. Am vorbit cu el zilele acestea, a înțeles ce era de înțeles și sînt convins că e o bună soluție pentru România.

4 noiembrie 2004


Sursa: Gazeta Sporturilor
  Top castiguri: general
Dancau Mihai Radu 1219
YOIULI 1019
iftinoiu adrian 348
victor 137
Moraru 124

  Nelamuriri? Sugestii?
Email:

  Ultima luna: general

 RECLAME
  • Carti noi
  • Carti vechi
  • by Mugurel Serban
    Pariuri sportive, fotbal, stiri, sport, castiguri