Instant chat |
: |
Scrie mesajul tau aici, apoi click pe "Chat" |
oaida claudiu: |
Scrie mesajul tau aici, apoi click pe "Chat" |
calinescu daniel: |
are careva coduri pentru scheme reduse pentru pronosport format electronic ?
|
manea valentin: |
spuneti niste pronosticuri |
aurel: |
salut |
|
|
 |
Stiri > 2004-11-10 > NEAGA: “Îi băteam oricum” |
 |
 |
NEAGA: “Îi băteam oricum”
Fiind principalul marcator al Stelei încă din returul sezonului trecut, Rică Neaga continuă seria golurilor pe bandă rulantă, reuşind o dublă şi cu trupa lui Olăroiu. Neaga crede că roş-albaştrii au forţa necesară unei lupte pe două fronturi, campionat şi Cupa UEFA, avînd şanse mari de a-şi realiza obiectivele propuse Te aşteptai să învingeţi pe FC Naţional la o diferenţă atît de mare? Rică Neaga: Era greu să prevezi un scor de 5-1, dar ne aşteptam să învingem, fiindcă pentru acest lucru intrăm în teren. Cît de mult a contat eliminarea lui Gigel Coman? Eu cred că a influenţat doar proporţia scorului, care ar fi fost probabil mai mică, nu a avut însă nici o importanţă asupra deciderii învingătoarei. Vă puteţi considera deja campionii turului? Să fim serioşi, mai sînt încă etape de disputat. Trebuie să jucăm cu aceeaşi intensitate pentru a atinge acest obiectiv. De ce echipe din campionat ţi-e frică? Vreau să subliniez faptul că nu avem adversar pe plan intern. Doar noi ne putem pune piedică. Cît de greu este meciul cu Parma? Este dificil, dar noi trebuie să ne facem jocul nostru ca să obţinem un rezultat care să-i facă pe fanii noştri fericiţi. Ce şanse are Steaua la calificarea în primăvara europeană? După victoria cu Standard, în jur de 50%.
Opriţa, primul gol în Ghencea, în 2004-2005
Atacantul Stelei, Daniel Opriţa, a reuşit în derby-ul cu FC Naţional de duminică seară să înscrie cel de-al doilea gol al “militarilor”, ducînd scorul la 2-0. El a reuşit în acest an să înscrie mai des, însă doar în deplasare. Golul din partida cu echipa lui Olăroiu vine după o perioadă destul de îndelungată în care Opriţa nu mai reuşise să înscrie pe teren propriu. Ultima oară cînd acesta marcase a fost în ultima etapă de campionat din sezonul trecut, la meciul cu Farul Constanţa (2-2).
Mirel Rădoi a revenit după 66 de zile
La finalul derby-ului de duminică seară dintre Steaua şi Naţional, cîştigat de “militari” cu scorul de 5-1, căpitanul roş-albaştrilor, Mirel Rădoi, era foarte încîntat de prestaţia echipei din Ghencea: “Este clar că jucăm cel mai bun fotbal din ţară. Nu cred că sînt prea optimişti conducătorii noştri, chiar avem cea mai bună echipă din campionat”. Revenit după o accidentare care l-a ţinut departe de gazon 66 de zile, Rădoi a avut o prestaţie de apreciat, coordonînd foarte bine apărarea pe durata celor 80 de minute în care a jucat: “Se vede că am reintrat pe gazon, pentru că am luat gol”, a glumit Mirel la sfîrşitul partidei. În ceea ce priveşte şansele ca roş-albaştrii să cîştige campionatul în acest an, căpitanul Stelei s-a arătat optimist: “Nu mi-e frică de nimeni în campionat, ci doar de noi. Am mai jucat bine şi am fost lideri şi în trecut, dar nu am reuşit să cîştigăm titlul”, a subliniat jucătorul, care speră ca în acest an să devină campion pentru a doua oară cu echipa “militară”.
Cum a văzut ProSport tactica Stelei
1. Petre Marin a fost blocat de apariţia surprinzătoare a lui Caramarin pe partea dreaptă de atac a Naţionalului, neputînd să urce în ofensivă. Zenga, precaut, a lăsat şi celălalt fundaş de bandă, Ogăraru, să se preocupe mai mult de apărare. 2. O dată cu trecerea lui G. Coman pe dreapta şi a lui Caramarin pe stînga, Steaua a început să preseze pe flancuri, acolo unde urcările celor doi fundaşi amintiţi mai sus au creat superioritate. Ogăraru era mereu fără umbra Caramarin, iar P. Marin îl depăşea constant, prin dribling, pe Coman. 3. Surprinzător poate, prima acţiune periculoasă a Stelei a venit acolo unde Olăroiu spera să cîştige meciul. Cu Dorinel Munteanu ca singur om ce acoperea zona din faţa fundaşilor, cu Dică preocupat mai mult de ofensivă, Zenga părea că sacrifică mijlocul terenului pentru victoria de pe benzile laterale. Şi totuşi, apariţia lui Dică la 18 metri de poarta lui Popa nu a fost contracarată nici de G. Popescu şI nici de Shroj, oamenii ce ar fi trebuit să asigure superioritate la mijlocul terenului pentru echipa lui Olăroiu. 4. Fl. Dumitru, care pînă în acel moment se mişcase continuu de-a latul terenului, a observat că Olah rămînea mereu fără sprijin din partea mijlocaşului său, şi a rămas lipit de tuşa din dreapta a terenului în direcţia de atac a Stelei. De aici a pornit şi pasa către Opriţa, pe spaţiul lăsat liber de Olah, care urcase în întîmpinarea lui Dumitru. Restul fazei a derivat din această mutare. 5. Cu Gigel Coman eliminat, Naţionalul a făcut greu faţă atacurilor steliste concentrate imediat pe partea stîngă a terenului. Acolo erau şi Boştină, şi P. Marin, şi Neaga, cel care avea de altfel să centreze pentru golul lui Opriţa. Zenga a simţit imediat slăbiciunea lui Olăroiu şi a profitat de ea (vezi teren). 6. Mutare tardivă a lui Olăroiu. Steaua era deja în elementul ei, putea să atace fără nici un fel de grijă cu toate liniile, lăsîndu-i doar pe cei doi fundaşi centrali să se ocupe de Mitrovici. Oricum, P. Marin a întîmpinat greutăţi mari în a se descotorosi de puternicul şi agilul Abiodun şi a trebuit să fie mai atent în faza defensivă. Ogăraru însă se bucura de o libertate greu de suportat pe flancul drept. 7. De aici a pornit şi golul lui Neaga, cel care a lămurit complet problema învingătoarei. Pasă clasică, printre apărătorul central şi cel de margine, centrare perfectă şi Neaga a împins balonul în plasă. Încă o dată mobilitatea jucătorilor Stelei cîştiga în faţa puterii fundaşilor Naţionalului. 8. Un atacant cu o viteză bună, cu un bun control al balonului în alergare, Cristea a bătut cuiele în sistemul defensiv gîndit de Olăroiu. Încă o mutare cîştigătoare a lui Zenga. Ultima şi cea definitivă.
Cum a văzut ProSport tactica lui FC Naţional
1. Olăroiu a vrut să surprindă, schimbînd componenţa liniei de mijloc prin poziţionarea lui Caramarin în zona dreaptă. Randamentul său în privinţa blocării lui Boştină a fost rezonabil, dar mijlocaşul bancar a fost anihilat ofensiv prin postura laterală. Astfel, sistemul 4-4-2 al lui Olăroiu a avut o aripă, cea dreaptă, ruptă încă din start. 2. După un sfert de oră, Caramarin a trecut în zona din spatele vîrfurilor Chihaia şi Mitrovici, cu scopul de a-l pune sub presiune pe Dorinel Munteanu. Pe faza defensivă, Caramarin venea în stînga, pe dreapta fiind trecut Gigel Coman. Astfel, Naţionalul a trecut în unele momente la un 4-3-1-2, pierzînd controlul ambelor flancuri. 3. Faza primului penalty al Stelei a arătat deficienţele noii aşezări 4-3-1-2. Gigel Coman nu i-a făcut faţă lui Petre Marin, fiind depăşit uşor, fundaşul gazdelor a pasat în centru, unde l-a găsit liber pe Dică. Fostul piteştean a apărut complet nemarcat la marginea careului pe fondul lipsei de reacţie a lui Gabi Popescu şi Shroj. Mijlocaşii centrali ai gazdelor erau preocupaţi de acoperirea zonelor laterale şi de blocarea lui Dorinel. 4. Fază asemănătoare cu cea de la primul penalty, doar că s-a desfăşurat în zona stîngă a defensivei Naţionalului. A contat şi lipsa de experienţă a lui Săpunaru, care a atacat decisiv, dar greşit, la Opriţa. Eliminarea lui Gigel Coman, după faultul la Neaga, a decis practic rezultatul final. 5. În timp de Abiodun se încălzea pe margine, steliştii au arătat că au ştiinţa jocului, iniţiind o acţiune de atac chiar în zona descoperită prin ieşirea lui Gigel Coman. Oricum anemică şi atunci cînd mijlocaşul era pe teren, banda dreaptă a lui Olăroiu a fost de data asta KO, iar derby-ul era jucat. 6. Olăroiu a încercat să dreagă erorile tactice, dar a mai comis una. Dacă intrarea lui Abiodun a adus o oarecare linişte la mijlocul terenului, ieşirea lui Chihaia a fost ultimul indice al zilei proaste pe care a prins-o tehnicianul Naţionalului. În aceste condiţii, unic vîrf a rămas Mitrovici, care a înotat inutil printre fundaşii Stelei, fiind şi înlocuit de Ionuţ Savu. Probabil că nici Chihaia n-ar fi avut mai multe reuşite, dar măcar putea să termine meciul, iar Olăroiu avea o schimbare la dispoziţie. 7. Caramarin nu a coborît cu Ogăraru care, nestingherit, a centrat pentru Neaga. Olah rămăsese, pentru a cîta oară?, singur contra a doi oameni. 8. A însemnat falimentul defensivei “bancare”, care n-a avut antidot la jocul rapid al fostului băcăuan.
|
|
Sursa: Prosport |
|
 | |
|