SMSENDER.RO


  Login
Login:
Parola:
[Inscriere] [Reamintire parola]


  Instant chat
: Scrie mesajul tau aici, apoi click pe "Chat"
oaida claudiu: Scrie mesajul tau aici, apoi click pe "Chat"
calinescu daniel: are careva coduri pentru scheme reduse pentru pronosport format electronic ?
manea valentin: spuneti niste pronosticuri
aurel: salut

  Sondaj
Considerati ca Adi Mutu va reusi sa revina la acelasi nivel dupa "ispasirea" perioadei de suspendare?
Da
Nu
>> Vezi rezultate sondaj <<
 Stiri > 2004-11-10 > Haos în defensivă
Haos în defensivă
Zenga a utilizat o serie de formule de joc în centrul apărării din cauza numeroaselor accidentări, dar și a indicațiilor date de Becali. Sorin Ghionea (cu mască) a fost jucătorul care a dus greul în centrul apărării, bifînd 15 din cele 19 partide ale mandatului Zenga, chiar dacă a suferit o puternică lovitură în zona nazală după meciul-retur cu Zeleznik Belgrad. În sezoanele trecute, stabilitatea era unul dintre argumentele fostului antrenor Victor Pițurcă. Din cînd în cînd, cîte un jucător venea sau pleca, dar nu erau mutări spectaculoase. Florentin Dumitru era senator de drept pe partea dreaptă a apărării, iar Pompiliu Stoica pierdea rar duelul cu Mihăiță Neșu pe partea stîngă. În centru, Răchită și Rădoi dădeau ora exactă. N-a fost de mirare că atunci, după 13 etape, roș-albaștrii primiseră doar trei goluri! Astăzi, după 12 runde, Hamutovski și Tudor au primit împreună 10 goluri. Cauzele sînt multiple, unele țin de ghinion, altele de coloana vertebrală a lui Zenga, care ascultă cu atenție sfaturile patronului Gigi Becali. Aici este vorba de Răchită, fotbalist care nu este pe placul latifundiarului din Pipera și de ale cărui servicii ar fi avut nevoie Zenga. În rest, accidentările lui Curt, Rădoi și Ghionea au dat mereu peste cap planurile tehnicianului școlit la Coverciano. În criză de fundași centrali, el a apelat și la serviciile lui Ogăraru, reprofilat din fundaș dreapta în central.

Liderul Ghionea
Apoi aducerea lui Eugen Baciu a mai calmat spiritele, chiar dacă evoluțiile acestuia n-au fost întotdeauna cele așteptate de staff-ul roș-albaștrilor. Sorin Ghionea a jucat în 15 din cele 19 partide din mandatul lui Zenga, cel mai mult dintre apărători, secundat de Eugen Baciu (8), iar Mirel Rădoi a bifat, din cauza problemelor medicale și a unei suspendări, doar cinci partide.

Au fost 414 zile de secetă
Cursaru (în maiou) a spart în sfîrșit gheața în Divizia A - Bürger, reușind un alt eurogol. Cătălin Cursaru nu mai marcase din campionatul trecut, de la partida cu Dinamo, din “Ștefan cel Mare”, cînd a reușit o “triplă”. 20 septembrie 2003. Stadionul Dinamo. Meciul dintre “cîini” și FCM Bacău. La final tabela a indicat scorul de 7-3 în favoarea gazdelor. Pentru moldoveni a marcat Cătălin Cursaru, în minutele 45, 78 și 87, ultimul gol din penalty. Acestea au fost ultimele trei reușite ale fostului golgeter al României din sezonul 2001-2002. A urmat o lungă și grea secetă. Mai precis, 414 zile în care Cătălin nu a mai cunoscut bucuria golului.
Cătălin, ce a însemnat acest gol pentru tine?
Cătălin Cursaru: A fost ca o descătușare. Nu mi-a mai păsat că voi vedea cartonașul galben și am simțit nevoia să-mi arunc tricoul de pe mine. Îmi pare foarte rău că reușita mea nu a însemnat și obținerea celor trei puncte pentru FCM Bacău.
Cui dedici golul?
Celor care m-au bălăcărit, dar mai ales celor care au avut încredere în mine, se știu ei, colegilor de echipă și suporterilor, care au și afișat un banner pentru mine. Era într-adevăr o presiune mare faptul că nu mai înscrisesem de atît timp.
Ce ai gîndit cînd ai dat din volé?
N-am mai avut timp să gîndesc. Așa am simțit că trebuie să lovesc mingea.

Dumitru: “S-a marcat în minutul 94 și 48 de secunde”
Punctul egalizator realizat de steliști în minutele de prelungire i-a pus pe jar pe reprezentanții băcăuanilor. Oficialii moldavi au reproșat că meciul a fost prelungit nejustificat. Centralul Robert Dumitru a argumentat astfel decizia luată: “Am dictat cinci minute de prelungire, întrucît toate cele șase schimbări au fost efectuate în repriza a doua, în plus echipele medicale au intrat de cîteva ori pe teren, nemaivorbind că au fost trageri de timp prin întîrzierea aducerii mingilor pe teren. Golul a fost marcat în minutul 4 și 48 de secunde al prelungirilor. După reluarea jocului de la centru am fluierat finalul, fiind minutul 5 și 23 de secunde. Am păstrat indicația cronometrului pentru a le arăta jucătorilor”.

COMENTARIU
Și totuși, pe bune!
Meciul de la Bacău, pe jumătate frumos și pe jumătate urît, mediocru, altfel spus, a reușit să extazieze pînă la urmă. Sublimul derivă din marea surpriză a unui joc cinstit, în condițiile în care toată lumea putea să jure că vom avea parte de o panaramă în spiritul fotbalului nostru și în virtutea solidarității dintre doi politicieni urcați în aceeași barcă. Spre lauda lor însă, Gigi și Seche au comandat foc cu muniție de război și nu cu gloanțe oarbe ca în atîtea vodeviluri din campionat. Ce rău am ajuns! Să pupăm mîinile negustorilor care nu ne înșală la cîntar. Să ne emoționăm în fața normalității, ca atunci cînd ai descoperi în gunoi bobul imaculat al unui mărgăritar.
Altminteri, Steaua a continuat seria meciurilor proaste stropite cu noroc. Echipa joacă confuz, fără noimă, fără țel. O zbatere în gol e îndemnată de Zenga de pe margine prin semne intraductibile. Misterul lor inutil ridiculizează un fost portar de vis care ține să se compromită odată ajuns pe banca tehnică. Rigoarea, măsura și flerul lui Pițurcă s-au evaporat din cabina obscură a roș-albaștrilor.
După ce a destrămat Bacăul, luîndu-i patru jucători fără să-i poată tăia avîntul și dilua devotamentul, Ghencea urzește acum și acapararea lui Goian, un fundaș de mare perspectivă. Un jucător puternic, fălos și precis, un mecanism reușit, gresat cu infuzii de subtilitate. Și un tip sensibil pe deasupra, neputîndu-și stăpîni lacrimile după pierderea unei victorii meritate printre degete. Unde te duci Goiane, tată? Unde zice partidu’, domnule!
daniel.nazare@prosport.ro
mihai.calin@prosport.ro
catalin.anton@prosport.ro
marius.mihalcea@prosport.ro


Sursa: Prosport
  Top castiguri: general
Dancau Mihai Radu 1219
YOIULI 1019
iftinoiu adrian 348
victor 137
Moraru 124

  Nelamuriri? Sugestii?
Email:

  Ultima luna: general

 RECLAME
  • Carti noi
  • Carti vechi
  • by Mugurel Serban
    Pariuri sportive, fotbal, stiri, sport, castiguri