SMSENDER.RO


  Login
Login:
Parola:
[Inscriere] [Reamintire parola]


  Instant chat
: Scrie mesajul tau aici, apoi click pe "Chat"
oaida claudiu: Scrie mesajul tau aici, apoi click pe "Chat"
calinescu daniel: are careva coduri pentru scheme reduse pentru pronosport format electronic ?
manea valentin: spuneti niste pronosticuri
aurel: salut

  Sondaj
Considerati ca Adi Mutu va reusi sa revina la acelasi nivel dupa "ispasirea" perioadei de suspendare?
Da
Nu
>> Vezi rezultate sondaj <<
 Stiri > 2004-10-30 > Să scăpăm Rapid... din subsol
Să scăpăm Rapid... din subsol
de CĂTĂLIN NICOLA
Aparut in ziua de Sambata 30 Octombrie 2004
Să scăpăm Rapid... din subsol• Într-un moment de incertitudine... “alb-albaştrii” vor încerca în această seară să-i învingă pe rapidişti

Jeremie Njock promite că va marca cel puţin un gol în partida din această seară

 

 

Indiferent de poziţia celor două echipe în clasament, confruntările dintre olteni şi giuleşteni suscită tot timpul un interes enorm în rândul fanilor celor două grupări. De fiecare dată când Universitatea întâlneşte Rapidul, suporterii mai în vârstă ai “alb-albaştrilor” îşi aduc aminte cu regret cum “Ştiinţa” a pierdut, în anul 1975, în faţa rapidiştilor prima finală a Cupei României în care a ajuns, dar şi de confruntarea din 1989, atunci când actualul antrenor secund al grupării din Bănie, Eugen Neagoe, a marcat şi i-a trimis, pentru un an, pe giuleşteni la matineu. După revoluţia din ’89, Rapidul a devenit o forţă în fotbalul românesc, o dată cu venirea lui George Copos la conducerea echipei de lângă Teatrul Giuleşti. Partida din această seară, de pe stadionul “Ion Oblemenco”, îi găseşte pe oaspeţi pe ultima poziţie a podiumului, în timp ce gazdele ocupă penultimul loc în clasament, doar Poli Iaşi având mai puţine puncte decât gruparea-fanion a Băniei. Răzvan Lucescu şi elevii săi vin la Craiova pe cai mari, după ce i-au învins în propriul fief pe “câini”. Nici băieţii noştri nu sunt cu moralul la pământ, dacă ne gândim la calificarea în sferturile Cupei României, aşa că partida din această seară are toate şansele să fie una spectaculoasă, peste media obişnuită a campionatului intern. Cheia jocului va fi comportarea defensivei echipei oltene, atacanţii rapidişti fiind cu siguranţă greu de ţinut de apărătorii Universităţii, care au încasat şase goluri în ultimele două partide, pe fondul unor grave erori de marcaj. Dacă nu o “comitem” în apărare, Pleşan, Luţu sau Bundea vor găsi o breşă în defensiva giuleştenilor, ca să-l servească pe Njock pentru lovitura de graţie. Îmbucurător pentru gazde este faptul că managerul general Pavel Badea nu se confruntă cu probleme de efectiv, excluzându-i pe mai vechii accidentaţi Stoianof şi Baştină. De partea cealaltă, Lucescu jr. nu se poate baza pe serviciile atacantului D. Niculae, care este suspendat, dar nici pe cele ale jucătorilor Marius Constantin, S. Ilie şi Aliuţă, accidentaţi. Chiar dacă nu o declară răspicat, componenţii “Ştiinţei” se gândesc serios la viitorul lor, având în vedere anunţul făcut de patronul Dinel Staicu, acela că va renunţa la echipă. Majoritatea “alb-albaştrilor” au afirmat, înaintea partidei, că vor încerca să “deraieze” echipa Rapidului din cursa acesteia pentru titlul de campioană şi astfel să obţină cele trei puncte puse în joc, necesare pentru evitarea zonei periculoase a clasamentului. Ar fi păcat, dacă tot este intrarea gratuită, ca tribunele stadionului “Ion Oblemenco” să nu fie populate. “Ultraşii” craioveni au acum ocazia să câştige duelul cu rivalii lor din Giuleşti, care şi-au anunţat prezenţa în număr mare în Bănie şi care se cred cei mai tari din ţară.

 

Palmares

 

Universitatea – Rapid

Palmares: 64 33 11 20 108-77
Acasă: 32 26 4 2 72-23
Deplasare: 32 7 7 18 36-54

Primul meci: 1-0 la Craiova, pe 1 noiembrie 1964
Scor maxim: 7-0 la Craiova, pe 10 mai 1986
Ultima victorie a Universităţii s-a înregistrat în sezonul trecut, pe data de 14 aprilie, când gruparea “alb-albastră” s-a impus cu scorul de 3 – 1.

 


Sursa: Editie Speciala de Oltenia
  Top castiguri: general
Dancau Mihai Radu 1219
YOIULI 1019
iftinoiu adrian 348
victor 137
Moraru 124

  Nelamuriri? Sugestii?
Email:

  Ultima luna: general

 RECLAME
  • Carti noi
  • Carti vechi
  • by Mugurel Serban
    Pariuri sportive, fotbal, stiri, sport, castiguri