În urmă cu un an, echipa lui Emil Săndoi a reuşit, la Vâlcea, să se claseze pe locul trei la Cupa ESO. Tehnicianul craiovean a lipsit la cea mai mare parte a jocurilor, fiind atunci prezent la Şcoala federală de antrenori, unde aveau loc cursurile pentru obţinerea licenţei PRO. Când a ajuns, totuşi, la Vâlcea, spre finalul întrecerii, şi-a găsit echipa calificată în semifinale, pe banca tehnică luând loc până atunci antrenorii secunzi Ion Bură şi Florin Bejinaru. Anul acesta Emil Săndoi va conduce echipa la turneul de fotbal în sală pe care speră ca “pandurii” să îl câştige.
E o iniţiativă extraordinară a domnului Adrian Mititelu, chiar dacă în momentul de faţă dânsul nu mai este implicat în fotbal. Dar dacă a continuat să organizeze această competiţie, înseamnă că se gândeşte în continuare la fotbal şi este aproape de acest sport. Emil Săndoi
Reporter: Cupa ESO a ajuns anul acesta la cea de-a doua ediţie. Ce părere aveţi despre organizarea acestor turnee de fotbal în sală în Oltenia? Emil Săndoi: E o iniţiativă extraordinară a domnului Adrian Mititelu, chiar dacă în momentul de faţă dânsul nu mai este implicat în fotbal. Dar dacă a continuat să organizeze această competiţie înseamnă că se gândeşte în continuare la fotbal şi este aproape de acest sport. În ceea ce priveşte turneul, e foarte util şi pentru jucători şi pentru echipe, pentru că aşa reuşim să ţinem fotbaliştii în priză. Nu ne interesează în mod deosebit ce rezultate au, deşi cred că fiecare echipă îşi doreşte să câştige acest turneu, atâta timp cât participă şi atâta timp cât sunt şi premiile puse în joc. Fiind o competiţie, jucătorii rămân în activitate şi acesta este un lucru benefic. Mai este apoi şi satisfacţia publicului, pentru că sunt convins că şi la Târgu Jiu o să fie un public numeros. Să nu uităm că vin echipe de tradiţie din fotbalul românesc, echipe de primă divizie şi eu cred că va fi un spectacol deosebit pentru spectatori. Cum comentaţi desfăşurarea la Târgu Jiu a ediţiei a doua a Cupei ESO? Mă bucură acest lucru şi este un merit al domnului preşedinte Marin Condescu că acest turneu se organizează la Târgu Jiu. Cred că în acelaşi timp este şi contribuţia echipei noastre, pentru că la competiţia de la Vâlcea am obţinut locul trei, după ce am jucat spectaculos şi am avut şi cel mai bun portar. Dacă nu trebuia să participaţi la turneu, jucătorii ar fi plecat mai devreme în vacanţă? Nu, în nici un caz, am fi rămas în activitate până în jurul datei de 10-15 decembrie. Am şi încercat să facem jocuri amicale cu echipe din zonă, pentru că nu este bine ca pauza competiţională să fie foarte mare. Întreruperea pregătirii trebuie să fie de maxim o lună de zile. Aţi asistat şi la o parte a turneului de la Vâlcea, ce părere v-aţi făcut? Prima ediţie a Cupei ESO cred că a fost foarte bine organizată. Din punct de vedere organizatoric a fost fără reproş şi de aceea cred că ar trebui rezolvată şi problema mantinelelor la Târgu Jiu. Pentru că mantinela dă o altă cursivitate jocului, un alt ritm, jucătorii trebuie să fie foarte, foarte atenţi, să-şi pună mintea mai mult la contribuţie, pentru că pot să joace cu mantinela atunci când nu pot să paseze la un coechipier, deci trebuie să se adapteze condiţiilor. Ar fi foarte bine dacă s-ar rezolva problema, pentru că aş vrea să jucăm în aceleaşi condiţii ca la Vâlcea. În urmă cu un an Pandurii s-a clasat pe locul trei. Ce vă propuneţi pentru competiţia din 2004? Ca să fiu sincer, mi-aş dori să câştigăm turneul. Dar rămâne de văzut. Este un joc şi... se joacă. La fotbalul în sală se schimbă datele problemei, în comparaţie cu fotbalul pe teren normal. Poate unii jucători care dau randament foarte bun pe teren mare nu au cum să dea acelaşi randament la jocul de sală.
“Pandurii” au fost surpriza turneului de la Vâlcea
În urmă cu un an, la prima ediţie a turneului de fotbal în sală Cupa ESO, gorjenii de la Pandurii au produs o mare surpriză. Într-o competiţie cu numeroase echipe puternice, fotbaliştii lui Emil Săndoi au ajuns până în semifinale, unde au fost depăşiţi greu de Universitatea Craiova, echipă care a câştigat cu 3-2. În finala mică ei au învins însă categoric pe Rapid Bucureşti, scor 9-2. Pe lângă locul trei ocupat în concurs şi premiul de 3.000 de euro cu care au fost recompensaţi “pandurii” după turneu, un gorjean a mai plecat de la Vâlcea cu un trofeu, acela pentru cel mai bun portar. Deşi rezervă la Pandurii în meciurile pe teren mare, Robert Bălăeţ a reuşit să impresioneze prin prestaţia sa în poarta gorjenilor. El a intrat în posesia unui premiu de 1.000 de euro, premiu pe care îşi doreşte să îl câştige şi în acest an, când va fi din nou titular.
Lung se antrenează separat, în aer liber
Pentru că a avut probleme la genunchi înainte de încheierea turului, portarul gorjenilor, Tibi Lung, n-a mai apărat în ultima partidă din campionat. Între timp, el a urmat un program special de pregătire, separat de restul echipei. În ultimele două zile, de când Pandurii se pregăteşte în Sala Sporturilor, Tibi s-a antrenat tot în aer liber, făcând pregătire fizică. Portarul gorjenilor a mărturisit că nu va pleca în vacanţă, pentru că vrea să îi urmărească pe colegii săi la meciurile de fotbal în sală.
|