SMSENDER.RO


  Login
Login:
Parola:
[Inscriere] [Reamintire parola]


  Instant chat
: Scrie mesajul tau aici, apoi click pe "Chat"
oaida claudiu: Scrie mesajul tau aici, apoi click pe "Chat"
calinescu daniel: are careva coduri pentru scheme reduse pentru pronosport format electronic ?
manea valentin: spuneti niste pronosticuri
aurel: salut

  Sondaj
Considerati ca Adi Mutu va reusi sa revina la acelasi nivel dupa "ispasirea" perioadei de suspendare?
Da
Nu
>> Vezi rezultate sondaj <<
 Stiri > 2004-12-02 > Izvorul n-a secat
Talent
Izvorul n-a secat
de Valentin PRIBEANU
Aparut in ziua de Joi 02 Decembrie 2004
Izvorul n-a secat• La ora actuală, Oltenia mai constituie încă un izvor de talente, mai “pompează” juniori de mare valoare, care fac parte din loturile reprezentative. Dacă alţii se ţin mai mult de parlamentări şi fac gargară, în timp ce echipa-fanion a Olteniei se scufundă mai rapid decât Titanicul, ESO încearcă să sprijine “Ştiinţa”, promovând în paginile cotidianului “mânjii” de rasă “alb-albastră”, care pot reprezenta salvarea mitului. Astăzi a venit rândul unei alte speranţe, este vorba de Cătălin Vîrlan, în vârstă de 16 ani.

Cătălin Vîrlan este una dintre soluţiile de viitor ale Universităţii

 

Mai există fotbalişti care fac parte din loturile naţionale şi care nu îşi doresc nimic mai mult decât să joace pentru “Ştiinţa”.

 

 

Nu ne-am fi aşteptat ca iniţiativa pornită cu aproape o lună în urmă să aibă un asemenea ecou în rândul tinerilor fotbalişti, care ne-au asaltat pur şi simplu, dorind să demonstreze că simt olteneşte, spre deosebire de alţii, şi că sunt gata să apere stindardul alb-albastru, pe care venetici pripăşiţi prin Oltenia şi chiar trădători din interior l-au terfelit în ultimii ani. Credeam că, din cauza neglijenţei inconştiente cu care a fost tratat Centrul de copii şi juniori al Universităţii, binecunoscutul izvor de talente din Cetatea Băniei a devenit un firicel subţire de apă care alimentează cu ultimele picături gurile băloase din Bucureşti, veşnic hămesite. Ne-am înşelat şi ne bucurăm că este aşa. În Craiova şi, probabil, în toată Oltenia mai există bătrâni şlefuitori de talente, cu ochi de vultur, care recunosc dintr-o privire un fotbalist de rasă. Mai există fotbalişti care fac parte din loturile naţionale şi care nu îşi doresc nimic mai mult decât să joace pentru “Ştiinţa”, să apere un blazon despre care au auzit din povestirile părinţilor. Vom continua să prezentăm aceşti jucători de mare perspectivă, care pot fi baza redresării piramidale a fotbalului craiovean. De multe ori ei sunt “furaţi” de grupări rivale, fie pentru că în Bănie nimeni nu-i bagă în seamă, fie deoarece sunt ademeniţi de slugile celor din Bucureşti, care se dau impresari iubitori ai Universităţii. Vă promitem că îi veţi cunoaşte pe toţi tinerii talentaţi care joacă în Craiova, dar şi pe aceia care încearcă să-i îndepărteze de gruparea din Bănie. Vi-l prezentăm în continuare pe Cătălin Vîrlan, un fundaş dreapta care, la 16 ani, a debutat şi el în Divizia C, la Universitatea II. Un lucru extraordinar face antrenorul “satelitului”, Ionel Luţă, care le dă şansa acestor juniori să se călească pentru “bătăliile” viitoare.


 

Carte de vizită:   Cătălin Vîrlan

 

- născut pe 11 februarie 1988, la Craiova
- a început fotbalul la şapte ani, îndrumat de tatăl său
- a fost antrenat de Gigi Mităchescu, Fonfo Niculescu, Aurică Beldeanu şi Ionel Luţă
- a fost selecţionat de zece ori la lotul naţional de juniori UEFA ’88
- post preferat: mijlocaş de bandă dreaptă
- hobby-uri: înotul, literatura, limbile străine
- idoli: Negrilă, Cafu, Stoican

 


“Vreau să joc pe «Elland Road»!”

 

Unul dintre mentorii spirituali ai tânărului fotbalist este Aurică Beldeanu, care în pauzele din timpul antrenamentelor nu scapă ocazia să le povestească tinerilor săi elevi întâmplări din prodigioasa sa carieră de fotbalist. Una dintre povestiri i-a plăcut foarte mult lui Cătălin. “Am auzit cum, la Leeds, tot nea Aurică Beldeanu a înscris un gol de senzaţie, dintr-un voleu din afara careului. Deşi declară, în glumă, că a vrut să tragă de timp şi să şuteze în tribune, sunt convins că a fost o execuţie de excepţie a celui care era poreclit «Vulpea». Visul meu este să joc şi eu pe «Elland Road» şi să înscriu un gol asemănător”, şi-a mărturisit cea mai arzătoare dorinţă tânărul jucător.


Interviu

 

 Urmaşul lui Negrilă

 

Reporter: Ce îţi doreşti cel mai mult?
Cătălin Vîrlan (foto):
Cred că toţi juniorii din generaţia mea îşi doresc să evolueze măcar un meci în culorile alb-albastre ale Universităţii.
Chiar şi după ultimele rezultate ale echipei?
Da. Nu acesta este locul pe care ar trebui să-l ocupe “Ştiinţa” şi noi ne-am hrănit încă din copilărie cu legenda “Craiovei Maxima”. Şi apoi, majoritatea dintre noi am fost copii de mingi când echipa din Bănie a învins pe Steaua sau Rapidul şi nu putem uita atmosfera extraordinară creată de publicul oltean.
Crezi că sunt juniorii gata să spele ruşinea Universităţii?
Pe vremuri, din câte îmi povestesc tata şi antrenorii mei, fotbaliştii de valoare debutau pe prima scenă fotbalistică a ţării încă de la 17 ani, vârstă pe care eu o voi împlini în februarie. Cred, totuşi, că juniorilor de-abia acum a început să li se acorde mai multă atenţie şi mai consider că nu au suficientă experienţă. Ne trebuie mai multe meciuri în picioare.
Care a fost cel mai frumos moment din viaţa ta?
Când am intrat în meciul oficial pe care Universitatea II l-a disputat cu Senaco Novaci. Am dat totul pe teren.
De ce eşti poreclit “Negrilă”?
Aşa am fost poreclit de nea Aurică (n. r., Beldeanu), pentru că mi-a spus că am răutate în joc asemeni fostei glorii a “Craiovei Maxima”. Îmi doresc să nu fac această poreclă de râs şi nădăjduiesc ca la 18 ani să prind echipa mare.
Nu e cam devreme?
Dacă nu ai tupeu şi voinţă, nu poţi să răzbeşti nici în fotbal, nici în viaţă. Cu cât debutezi mai repede, cu atât mai multe şanse ai să ajungi un jucător valoros.
Ce spui de expresia “S-a născut talent şi a murit speranţă”?
Multe talente se pierd din cauza unei conduite necorespunzătoare. Nu pot să spun de la această vârstă dacă voi confirma, singurul lucru pe care îl pot face este să mă lupt să nu mor speranţă.


Apreciat de Cristi Chivu

Când se afla în cantonament cu juniorii Universităţii la Govora, Cătălin Vîrlan a primit o apreciere cu totul neaşteptată din partea căpitanului de atunci al naţionalei României, Cristi Chivu. “Cristi m-a văzut la unul dintre antrenamente şi a recunoscut că sunt un tânăr de mare perspectivă. M-am simţit extrem de onorat şi emoţionat când Chivu s-a fotografiat cu mine şi mi-a acordat un autograf pe spatele pozei”, a afirmat Cătălin.
___________________________________

Hulit de dinamovişti

După ce a dat un randament bun la naţionala de juniori UEFA ’88, Cătălin Vîrlan a fost lăudat de antrenorul Ghiţă Vasile, care l-a selecţionat de fiecare dată. Lucrurile s-au schimbat când la cârma respectivei reprezentative a venit dinamovistul Florin Cheran, care nu uită cum era ridiculizat, pe vremea când era fotbalist, de “Motoreta” Mitică Marcu.Sursa: Editie Speciala de Oltenia
  Top castiguri: general
Dancau Mihai Radu 1219
YOIULI 1019
iftinoiu adrian 348
victor 137
Moraru 124

  Nelamuriri? Sugestii?
Email:

  Ultima luna: general

 RECLAME
  • Carti noi
  • Carti vechi
  • by Mugurel Serban
    Pariuri sportive, fotbal, stiri, sport, castiguri